top of page

Premier Netanyahu tegen de Yahalom-eenheid van de IDF: "de volgende fase komt er aan"


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu bezocht vandaag (dinsdag 24 oktober 2023) de IDF Yahalom-eenheid (speciale eenheid van het Combat Engineering Corps) op de IDF Immanuel-basis, en werd vergezeld door het hoofd van het grondtroepencommando, generaal-majoor. . Tamir Yadai en hoofdingenieur van de IDF, brigadegeneraal. Ido Mizrachi.

Aan het begin van het bezoek werd premier Netanyahu door Yahalom-eenheidcommandant kolonel A geïnformeerd over de activiteiten van de eenheid sinds het begin van de gevechten en over haar gereedheid voor de toekomst. De premier kreeg ook inzicht in de speciale capaciteiten van de elite-eenheid, waaronder ondergrondse activiteiten en explosieven.

De premier kreeg ook hoeveelheden munitie te zien die Hamas-terroristen het land binnenbrachten als onderdeel van hun moordcampagne, en die in beslag werden genomen door de Yahalom-eenheid en overgedragen aan het Nationale Centrum voor Neutraliserende Munitie dat zij exploiteert.

Premier Netanyahu aan de soldaten [vertaald uit het Hebreeuws] :

“Ik wil je vertellen waar we ons op dit moment bevinden. We slaan de vijand met grote kracht. Gisteren hebben we tijdens onze aanvallen in Gaza de vijand de zwaarste slag toegebracht die hij op één dag heeft gekregen. We hebben tientallen terroristen gedood. ", misschien zelfs meer. Op dit moment verduidelijken we de exacte omvang van de aanval. We weten echter ook dat we, zelfs als we actief zijn in andere sectoren in het noorden, iedereen raken die ons probeert aan te vallen, in Judea en Samaria ook.

We staan ​​voor de volgende fase, die komt eraan. Je weet het en je maakt er deel van uit; jij maakt deel uit van de voorhoede. Ik waardeer enorm wat u weet hoe u moet doen, uw vechtlust en uw bereidheid om ons land van deze dieren te redden, en ik ben er zeker van dat u daarin zult slagen.

We hebben maar één missie: Hamas vernietigen. We stoppen niet totdat we het, met jullie hulp, hebben voltooid. Ik vertrouw op jou; het volk Israël vertrouwt op u. Ik ben trots op jullie en ik groet jullie."

353 weergaven2 opmerkingen
bottom of page