top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu tegen Golani Brigade soldaten in het noorden: “Wij zijn vastbesloten om de bewoners veilig terug te brengen naar hun gemeenschappen en huizen"

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Netanyahu heeft dinsdag 28 mei 2024 een bezoek gebracht aan de basis van de IDF Northern District Intelligence Branch, samen met de commandant van de Intelligence Branch, majoor-generaal. Aharon Haliva en commandant van eenheid 8200, brigadegeneraal Y.

 

De premier werd geïnformeerd over het inlichtingenbeeld en de dreigingen in de noordelijke sector. Hij sprak ook met officieren en soldaten die op de basis dienden en hoorde van hen over hun diensten en hun gevoel een bijdrage te leveren in deze tijd, waarin zij een directe en belangrijke rol spelen in alle aspecten van de gevechten – van het assisteren van de strijdkrachten deelname aan operaties aan de besluitvormers.

 

Premier Netanyahu ging vervolgens naar een post aan de noordgrens waar hij strijders van de Golani Brigade Verkenningseenheid ontmoette. Golani-brigadecommandant kolonel Adi Ganon en commandant van de verkenningseenheid luitenant-kolonel. David Cohen informeerde de premier over hun operationele activiteiten in de sector, in het kader waarvan zij dagelijks Hezbollah-terroristen bestrijden en dwarsbomen door hen in het veld te identificeren.

 

De premier sprak ook met de strijders en was onder de indruk van hun verlangen om de strijd aan te gaan met de vijand en van hun vastberadenheid om de inwoners van het noorden naar hun huizen terug te brengen.

 

Premier Netanyahu tegen de strijders [vertaald uit het Hebreeuws]:

 

"Ik ben hier met de soldaten van de Golani Brigade en de Golani Brigade Reconnaissance Unit, een prachtige eenheid die vecht in Gaza, in Judea en Samaria, en nu hier aan de noordgrens. Ze hebben vrienden verloren, maar hebben een uitzonderlijke vechtlust en geweldige prestaties, samen met hun medesoldaten.

 

We bezoeken het noorden de dag nadat de regering een besluit heeft genomen over een plan voor 3,5 miljard NIS aan onmiddellijke hulp voor de inwoners van het noorden, voor de wederopbouw van de gemeenschappen en om hen te helpen, en nog eens 3 miljard NIS in 45 dagen. Onze hand wordt daarna nog steeds uitgestrekt omdat we ons inzetten – zowel op civiel als op militair gebied – om de bewoners veilig terug te brengen naar hun gemeenschappen en hun huizen.

 

Deze toezegging is een van de doelstellingen van de oorlog en wij geven deze niet toe. Ik wil je vertellen dat ik hier samen met jou ben. Ik hoor je en ik zie je vastberadenheid. Ik zie het vuur in jullie ogen en ik zou tegen de burgers van Israël willen zeggen: dit is de ijzeren muur van de staat Israël.

 

Samen met deze geweldige vechters en hun vrienden zullen we dit doel bereiken. Hartelijk dank. Ik groet u. Het hele volk van Israël groet u. Goed gedaan."

250 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page