top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu uitte tegen president Poetin kritiek, waarop die Netanyahu bekritiseerde


Foto GPO


Premier Benjamin Netanyahu sprak vandaag (zondag 10 december 2023) met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog tegen Hamas en de situatie in de regio.

De premier uitte zijn ontevredenheid over de standpunten die Russische vertegenwoordigers bij de VN en in andere fora tegen Israël hebben geuit.

Premier Netanyahu uitte scherpe kritiek op de gevaarlijke samenwerking tussen Rusland en Iran.

De premier benadrukte dat elk land dat getroffen zou zijn door een criminele terroristische aanval zoals Israël die heeft meegemaakt, met niet minder geweld zou hebben gereageerd dan Israël nu gebruikt.

Premier Netanyahu sprak zijn waardering uit voor de Russische inspanningen om een ​​Israëlisch staatsburger met het Russische staatsburgerschap vrij te laten en zei dat Israël alle middelen, zowel diplomatiek als militair, zou gebruiken om al onze gijzelaars te bevrijden.

De premier verzocht Rusland ook druk uit te oefenen op het Rode Kruis met betrekking tot bezoeken en de levering van medicijnen aan onze gijzelaars.


Daarop vertelde president Poetin aan premier Netanyahu in zijn telefoongesprek dat Moskou het terrorisme afwijst, maar dat het de “nijpende” situatie van de burgers van Gaza niet kan steunen.


Volgens het door de staat gerunde persbureau TASS concentreerde het gesprek zich op “de catastrofale humanitaire situatie in de Gazastrook”, waarbij werd gezegd dat de militaire reactie van Israël op de terreuraanval van Hamas niet kan leiden “tot zulke ernstige gevolgen voor de burgerbevolking”, in een verklaring van het Kremlin, opgesteld door het agentschap, aldus The Times of Israel.


De Russische lezing zegt dat Moskou “bereid is om alle mogelijke hulp te bieden om het lijden van burgers te verlichten en het conflict te de-escaleren” en dat zowel Rusland als Israël willen blijven “samenwerken” bij zowel de evacuatie van Russen uit Gaza als bij de evacuatie van Russen en het bevrijden van Israëlische gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden.
664 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page