top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu waarschuwt Hezbollah en Iran voorafgaand aan IDF-oefening langs grens Libanon


Premier Netanyahu en minister van Defensie Galant in noordelijk IDF-hoofdkwartier. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant hielden dinsdag op het hoofdkwartier van het IDF Northern Command een veiligheidsbeoordeling waarin ze werden ingelicht over operationele activiteiten en de uitdagingen in de noordelijke sector.


Ze bespraken de bedreigingen langs de grenzen met Libanon en Syrië en het vermogen van de IDF en de veiligheidstroepen om daarmee om te gaan.

Directeur van de Nationale Veiligheidsraad, Tzachi Hanegbi, plaatsvervangend stafchef van de IDF, generaal-majoor. Amir Baram, GOC Northern Command Maj.-Gen. Ori Gordin, militair secretaris van de premier, generaal-majoor. Avi Gil en andere hoge officieren namen ook deel aan de beoordeling.

Premier Netanyahu, vóór de beoordeling: "Ik ben hier op bezoek bij IDF Northern Command met de minister van Defensie en de commandanten. De belangrijkste vijand waarmee we worden geconfronteerd, is het terroristische regime in Iran en zijn bondgenoten in Syrië en Libanon. We zijn vastbesloten om de pogingen van Iran om een ​​nucleair arsenaal te ontwikkelen, te bestrijden. We zijn hier zijn vastbesloten om elke poging van Iran om zich militair te verschansen in Syrië aan onze noordgrens te bestrijden. We zijn vastbesloten om elke poging van Hezbollah om agressie tegen ons in Libanon te tonen, te bestrijden. Wie een herinnering nodig heeft over onze rode lijnen in deze kwestie, zal die ontvangen. "

Minister van Defensie Gallant: "Ik kwam met de premier naar Northern Command om nauwlettend toe te zien op de paraatheid van de IDF en de veiligheidsdiensten in het licht van de veranderende veiligheidsuitdagingen. Het veiligheidsinstituut zal voorkomen dat Iran zich verschanst in Syrië en zal de kanalen doorsnijden waarlangs Iraanse wapens wordt overgebracht naar Libanon en Hezbollah. De rust in het noorden is een belangrijk doel; daarom zullen we, naast het handhaven van de rust, krachtig optreden tegen elke poging om Israëlische burgers en IDF-soldaten aan te vallen."

Eerder hadden premier Netanyahu en minister van Defensie Gallant een ontmoeting met luchtverdedigingspersoneel en hoorden van hen over hun professionele werk. De premier en de minister van Defensie bedankten hen voor hun toewijding en hun bereidheid om 24 uur per dag de veiligheid van de staat Israël te waarborgen.

95 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


bottom of page