top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu: "We maken momenteel vorderingen, ik hoop dat er binnenkort goed nieuws is"


Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had vandaag (dinsdag 21 november 2023) een ontmoeting met soldaten van het 8101 Reserve Bataljon – de Alexandroni Brgade, die een paar dagen geleden van de linie langs het oostelijke deel van de Libanese grens kwamen. Daarbij zei hij dat er inzake de terugkeer van de gijzelaars zeer goede vorderingen zijn genaakt.

De premier werd geïnformeerd door bataljonscommandant luitenant-kolonel. (Res.) Ma'ayan Feldman over de activiteiten van het bataljon in de noordelijke sector de afgelopen weken en hoorde van de commandanten over hun indrukken en ervaringen met betrekking tot de mobilisatie van reserves voor langdurige operationele taken. De commandanten deelden de strijdlust, de wil en de toewijding van het bataljon van al degenen die dienden om te blijven werken voor en bij te dragen aan de veiligheid van de staat Israël.

Premier Benjamin Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] :

‘Ik ben hier met Golani-soldaten en commandanten, met grote geestdrift. Ze hebben net in het noorden gevochten, trainen hier in Elyakim en gaan terug. Dit is eenvoudigweg de geest van een winnend leger. sterke en proactieve verdediging in het noorden om een ​​verpletterende overwinning in het zuiden te behalen.

Het eerste doel is het elimineren van Hamas; wij stoppen niet totdat dit is gerealiseerd. Het tweede doel is de terugkeer van de gijzelaars. Ik denk niet dat het nodig is om dit punt verder uit te werken, zelfs niet nu, maar ik hoop dat er snel goed nieuws komt. Het derde doel is ervoor te zorgen dat de gebeurtenissen in Gaza zich niet herhalen.

Wij willen de veiligheid herstellen. Wij zullen werken aan het herstel van de veiligheid in zowel het zuiden als het noorden, en dit ook verwezenlijken. Het belangrijkste instrument dat we hebben is de geest van het volk Israël, die tot uiting komt door de soldaten en commandanten uit alle delen van de Israëlische samenleving, en die eenvoudigweg heel krachtig is. Ik wil u groeten en u vertellen dat we doorgaan naar de overwinning. Je hebt onze oprechte dankbaarheid; vertel het aan je familie."

Aan het bezoek namen ook de stafchef van de premier, Tzachi Braverman, en de militaire adviseur van de premier, generaal-majoor. Avi Gil.

373 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page