top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu: "We zullen er alles aan doen om de veiligheid in het noorden te herstellen"

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en minister van Economie Nir Barkat hebben vandaag (maandag 8 januari 2024) een bezoek gebracht aan de 769e 'Hiram' Brigade van de IDF , die een defensieve strijd voert aan de noordgrens.

769e Brigadecommandant , kolonel Avraham Marciano, informeerde de premier over de operaties van de 92e Divisie gedurende de afgelopen drie maanden in het noorden. De premier voerde ook een dialoog met dienstplichtige en reservebataljons en compagniescommandanten, die zich op 7 oktober aan de frontlinie meldden en een defensieve missie hebben uitgevoerd, tientallen terroristische cellen hebben verijdeld en de infrastructuur van de terroristische organisatie Hezbollah hebben aangevallen.

Premier Netanyahu bezocht ook het commandocentrum van de 769e Brigade, waar hij werd geïnformeerd over de situatie en het functioneren van het commandocentrum in oorlogstijd observeerde .

De premier en de minister van Economische Zaken hadden ook een ontmoeting met een groep soldaten van de Devora-eenheid, die in het noorden wonen, maar wier families zijn geëvacueerd, en hoorden van hen over de noodzaak van veiligheid en stabiliteit in de sector om dat de bewoners naar hun woning kunnen terugkeren.

Premier Netanyahu aan de soldaten [vertaald uit het Hebreeuws]:

“Ik heb ervoor gekozen om naar Kiryat Shemona te komen op een dag waarop we worden beschoten met antitankraketten. Ik waardeer enorm de dienst die jij en je vrienden hier bewijzen om onze noordgrens te verdedigen en ook om een ​​boodschap naar Hezbollah te sturen.

Hezbollah heeft in 2006 een grote fout tegen ons gemaakt en doet dat nu ook. Het dacht dat we als 'spinnenwebben' waren. Opeens ziet hij wat voor 'spin' het is. Zij ziet hier een grote kracht, de eenheid van het volk, de vastberadenheid om alles te doen wat nodig is om de veiligheid in het noorden te herstellen. Ik zeg je: dit is mijn beleid.

Wij zullen er alles aan doen om de veiligheid in het noorden te herstellen en uw families – omdat velen van u hier vandaan komen – veilig naar huis te laten terugkeren, in de wetenschap dat er niet met ons te spotten valt. Wij zullen doen wat nodig is. Uiteraard hebben wij het liefst dat dit gebeurt zonder een brede campagne, maar dat houdt ons niet tegen.

We hebben het een voorbeeld gegeven van wat er met zijn vrienden in het zuiden gebeurt; dit is wat er hier in het noorden zal gebeuren. Wij zullen er alles aan doen om de veiligheid te herstellen."

De premier werd vergezeld door zijn stafchef, Tzachi Braverman, en zijn militaire secretaris, generaal-majoor. Avi Gil.

265 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page