top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering: "terroristen worden gepakt"


Foto via GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Yair Lapid aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering, vandaag.


"Acht mensen raakten gewond bij de schietpartij van gisteravond in Jeruzalem, van wie twee ernstig. De veiligheidstroepen waren binnen enkele minuten ter plaatse en waren de hele nacht bezig met de achtervolging, in samenwerking met de belangrijke ISA, de Israëlische Nationale Anti-Terrorisme Eenheid en de politie.


De terrorist heeft zichzelf vanmorgen aangegeven bij de Israëlische politie en wordt momenteel ondervraagd. In een situatiebeoordeling die ik hield met de minister van Openbare Veiligheid, de inspecteur-generaal van de politie van Israël en de politiecommandant van het district Jeruzalem, werd erop gewezen dat dit een eenzame aanvaller was, een inwoner van de stad met een criminele achtergrond.


Er is één conclusie uit dit incident, net als uit eerdere incidenten: wie Israëlische burgers kwaad doet, kan zich nergens verbergen. We zullen ze achtervolgen, ze vinden waar ze ook zijn, en ze behandelen in de ruimste zin van de wet.


Ik heb vanmorgen met de burgemeester gesproken en hij blijft de stad voorbereiden op de vakantie evenementen. Jeruzalem is bruisend en vol toeristen en we zullen het veilig blijven houden. Ik wil graag benadrukken dat het district Jeruzalem vanaf vanavond aanzienlijk zal worden versterkt om copycat-aanvallen te voorkomen.


Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, is veilig, sterk en open voor zowel toeristen als inwoners.


Namens ons allemaal, het hele kabinet, stuur ik de gewonden de beste wensen voor een spoedig herstel; de hele staat Israël bidt voor hun welzijn en wenst hen een volledig herstel.


Wat een andere kwestie betreft, dienen we samen met de ministers van Financiën, Defensie, Binnenlandse Zaken en Landbouw vandaag bij het kabinet een pakket voor onmiddellijke hulp en compensatie in voor inwoners van het gebied dat grenst aan de Gazastrook na de operatie.


Deze regering zal niet uit hun leven verdwijnen zodra het schieten stopt. We hebben gezeten met de plaatselijke autoriteiten uit het gebied grenzend aan de Gazastrook en het pakket dat vandaag wordt ingediend is het resultaat van een samenwerking met hen.


Vandaag krijgt het kabinet een samenvatting van de Gaza-campagne, inclusief de omvangrijke arrestatieoperatie in Judea en Samaria. Alle doelen zijn behaald. De afschrikking is hersteld. De dreiging voor de bewoners van het zuiden is opgeheven. Islamitische Jihad werd hard getroffen; zijn leiderschap was gericht.


De operationele en inlichtingenmacht van de IDF en de ISA, geleid door de minister van Defensie, de stafchef van de IDF en de ISA-directeur, hebben het voor elkaar gekregen.


De veerkracht en naleving van de richtlijnen van de inwoners van het zuiden gaven ons vrijheid van handelen en het vermogen om beslissingen te nemen om rust te bereiken en de afschrikking van Israël te versterken."50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page