top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid bezoekt de Menashe-brigade van de grenspolitie op de Shaked Basis


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Yair Lapid heeft vandaag, zondag een bezoek gebracht aan de Menashe Brigade van de grenspolitie op de Shaked Basis.

Aan het bezoek namen ook deel, Omer Barlev, minister van Openbare Veiligheid, inspecteur-generaal van de politie van Israël Yaakov Shabtai, commandant van de grenspolitie Amir Cohen, militair secretaris van de premier, generaal-majoor. Avi Gil, grenspolitie Judea en Samaria commandant Jehaz Hassan en grenspolitie Menashe brigadecommandant Salman Avida.

Premier Lapid sprak met de grenspolitieagenten die hem vertelden over hun dagelijkse routine in het gebied en over hun inzet op de basis voorafgaand aan de Rosh Hashana vakantie. De premier bedankte hen namens het volk van Israël en merkte op dat het dankzij hen is dat de burgers van Israël de vakantie veilig en rustig kunnen vieren.

Premier Lapid: "Er zijn veel mensen in de staat Israël die niet weten - en nooit zullen weten - dat ze dankzij jullie nog in leven zijn. Ze zullen hun leven leiden, vanavond hun familie ontmoeten, hun kinderen kussen, een appel in honing dopen en die hele tijd, zullen ze niet weten dat ze leven vanwege de mensen die hier zitten.

Het is jullie taak en onze taak om te waken voor vreselijke dingen, en jullie doen dat trouw, om de juiste redenen, uit een gevoel van doel.

Ik zei tegen mezelf dat ik de vakantie niet met mijn familie kan vieren voordat ik naar jullie ga en de mensen bedank die de vakantie niet met hun familie willen doorbrengen, omdat ze ons allemaal beschermen.

De uitdrukking 'heilig werk' gaat over wat je doet. Ik ben hier niet alleen namens mezelf, de minister en de commissaris van politie zijn hier niet alleen namens zichzelf: we zijn hier namens het hele volk van Israël.

Wij zijn altijd op de hoogte van en kennen het werk dat u doet. Ik wil ook iets anders toevoegen, voor de toekomst en in uw rollen - zorg goed voor uzelf. Wanneer twee soldaten worden gedood, houdt een hele natie adem in. Zorg voor elkaar en voor jezelf: Dit is ook het ethos van de grenspolitie.

Ik dank u, en ik ben erg blij dat ik de gelegenheid heb gehad om u te bedanken voor het begin van de vakantie. Mogen we allemaal een goed en rustig jaar hebben, en als het goed en rustig is, is dat dankzij jullie."

45 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page