top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid bezoekt de Nationale Politieacademie en belooft duizenden nieuwe agenten erbij


Foto Elad Guttman / GPO


Premier Yair Lapid heeft dinsdag samen met minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev een bezoek gebracht aan de Nationale Politieacademie in Beit Shemesh. In een toespraak beloofde hij duizenden nieuwe agenten erbij. Ook zei hij van de persoonlijke veiligheid van de Israëlische burgers topprioriteit te zullen maken.


Verder zegde Lapid in het nieuwe meerjarenplan toe:


* 5.000 extra politieagenten op straat


* 26 reserve grenspolitiecompagnies


* 30.000 vrijwilligers voor de Israëlische Nationale Garde


* 450 nieuwe patrouillevoertuigen voor de verkeerspolitie en een nationaal noodplan voor de bestrijding van verkeersongevallen


* Gemeentelijke politiediensten: "Van de 257 autoriteiten in Israël hebben 75 gemeentelijke politie-eenheden. Gemeentelijke politiediensten moeten worden uitgebreid tot elke gemeenschap in de staat Israël, vooral in de Arabische sector."


Foto Elad Guttman / GPO


Premier Lapid zei verder: "Door de jaren heen is het rechtshandhavingswezen verwaarloosd, uitgehongerd en aangevallen. Het heeft niet de instrumenten gekregen die het nodig heeft om van Israël een veilig land voor zijn burgers te maken. De tijd is gekomen om onze prioriteiten te veranderen. We gaan de persoonlijke veiligheid van de burgers van Israël een nationale topprioriteit is."


"In het afgelopen jaar heeft deze regering 1.400 nieuwe functies toegevoegd aan de politie, het hoogste aantal dat het de afgelopen tien jaar in één jaar heeft gekregen, maar dit is niet genoeg. Deze regering heeft ook getekend voor de grootste versterking van de grenspolitie in één jaar in de geschiedenis, maar het is nog steeds niet genoeg. We dienen een meerjarenplan in voor blijvende versterking."


"Investeren in jonge politieagenten is vereist: patrouilles, rechercheurs en grenspolitie. Voorwaarden en salarissen moeten worden verbeterd. Het is niet voldoende om alleen nieuwe posities toe te voegen; er moet voor worden gezorgd dat ze worden ingevuld door uitstekende mensen van hoge kwaliteit."


Lapid besloot door te zeggen: ""Net zoals we de afschrikking met Gaza hebben hersteld, zullen we de afschrikking herstellen tegen criminele bendes, geweld op straat, huiselijk geweld en administratieve corruptie."


De Israëlische politie-inspecteur-generaal Yaakov Shabtai leidde het bezoek, waaraan ook plaatsvervangend minister van Openbare Veiligheid Yoav Segalovitz, voorzitter van de Knesset commissie Binnenlandse Zaken Meirav Ben-Ari, het hogere commando van de Israëlische politie, waaronder districts- en divisiecommandanten, politieagenten en cadetten van de Academie, deelnamen.


Premier Lapid werd voor het eerst geïnformeerd over de politie-instrumenten, zoals patrouillevoertuigen, de tactische brigade van de grenspolitie, de luchtvaarteenheid, middelen voor het verspreiden van oproer, cybertools en wapens.


Foto Elad Guttman / GPO


De premier kreeg vervolgens een scenario voorgeschoteld waarin een patrouillevoertuig te maken had met gesimuleerde gebeurtenissen zoals het neutraliseren van een gewapende persoon, drugshandel en een politiehond die drugs, verdachte voorwerpen vindt, een sapper die handmatig een apparaat onschadelijk maakt, een appartement binnendringt en undercover rechercheteams die verdachten achtervolgen en arresteren. Alle gesimuleerde scenario's waren volgens het trainingsformat van de Academie.


Premier Lapid bezocht ook de tentoonstelling over erfgoed en geschiedenis van de Israëlische politie. Ter afsluiting van het bezoek ontmoette de premier ongeveer 600 cadetten die waren ingeschreven voor patrouille-, officiers-, recherche-, onderzoeks- en grenspolitiecursussen en presenteerde hij hun zijn visie en het werkplan.
37 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page