top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid bezoekt de trainingsbasis van de grenspolitie in Michmash


Foto Koby Gideon / GPO


Premier Yair Lapid heeft dinsdag samen met minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev een bezoek gebracht aan de trainingsbasis van de grenspolitie in Michmash.


Grenspolitiecommandant Cohen informeerde premier Lapid over de grenspolitie - haar eenheden, operationele uitdagingen en activiteiten in de verschillende sectoren in het hele land.


De premier bezocht vervolgens een observatiepunt op de basis en observeerde twee simulaties: het overwinnen van een terrorist in een bus en een terroristische infiltratie van de naadlijn. Hij bezocht ook een mock-up van de Damascuspoort en observeerde een simulatie waarin een undercovereenheid een terrorist neutraliseerde.


Premier Lapid toerde door een oefenterrein dat de straten van de oude stad van Jeruzalem simuleert en observeerde een gesimuleerde neutralisatie door een undercover-eenheid.


De premier sloot zijn bezoek af met een gesprek met de grenspolitie, undercover en Israëlische nationale terrorismebestrijdingsfunctionarissen,


Foto Koby Gideon / GPO


Premier Lapid: "Ik weet niet of je er in je dagelijkse leven aan kunt denken, maar een heel land rekent op je. Mensen sturen hun kinderen naar school, gaan winkelen, gaan naar de souk, en de veronderstelling is dat je er voor hen bent en dat u ze zult beschermen.


Dit is een heel land waarvan het hart blijft kloppen uit een gevoel van veiligheid, en jij alleen zorgt voor dat gevoel van veiligheid.


Ik ben hier in de eerste plaats gekomen om u namens de staat Israël te bedanken. Voor wat je doet, voor wie je bent, voor het feit dat je hebt besloten je leven te wijden aan zoiets zinvols als het welzijn en de veiligheid van negen miljoen mensen.


Ik ben zeer geïmponeerd; alles wat ik zag was professioneel en goed uitgevoerd. Het is duidelijk dat je er met hart en ziel aan toe bent. Er zit iets opwindends en hartverwarmends in het idee van jonge mensen, die getalenteerd genoeg zijn om in alles te slagen, en ervoor kiezen om een ​​missie te vervullen die groter is dan zijzelf, namelijk hun land en hun families. Ik vertrouw je het belangrijkste toe dat ik in de wereld heb – het leven van mijn kinderen.”


Minister van Openbare Veiligheid Barlev: “De grenspolitie is sinds de oprichting, en zeker de laatste jaren, een van de belangrijkste pijlers van de nationale veiligheid van de staat Israël. De mannen en vrouwen van de grenspolitie – dienstplichtigen, beroepsofficieren, reservisten en vrijwilligers – zijn momenteel in de frontlinie van de strijd tegen terrorisme en misdaad, en hebben zich in veel gevallen tussen terroristen en Israëlische burgers geplaatst. Ze werken samen met de andere veiligheidsdiensten in zeer complexe situaties, met moed, vastberadenheid, professionaliteit en toewijding, zelfs op risico Ze garanderen de persoonlijke veiligheid en het gevoel van veiligheid van Israëlische burgers.


In het afgelopen jaar is de grenspolitie vooruitgegaan en versterkt op een manier die ze in decennia niet heeft gedaan. Ik heb niet gewacht op een rapport van de State Comptroller om deze veranderingen te leiden, die het resultaat zijn van het leren van de lessen van Operatie Guardians of the Walls, waaronder de oprichting van de Israëlische Nationale Garde en de versterking van de bestaande strijdmacht."31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page