top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid bij prijsuitreiking van de ISA Intelligence-Operational Achievements 2021


Foto Koby Gideon / GPO


Premier Yair Lapid en directeur Ronen Bar van het Israëlische Veiligheidsagentschap (ISA) hebben vandaag, donderdag, op het ISA-hoofdkwartier, de Citation for Intelligence-Operational Achievements van de premier 2021 uitgereikt.

De onderscheiding van de premier en de ISA-directeur wordt toegekend voor uitmuntendheid, innovatie, professionaliteit, uitzonderlijke creativiteit, planning en bekwame en onberispelijke implementatie in inlichtingen-operationele projecten die hebben geleid tot een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de doelstellingen van de ISA op het gebied van het verzamelen van inlichtingen en het tegengaan van terrorisme.

Er werden certificaten van waardering uitgereikt voor zeven baanbrekende operaties, aan het personeel dat de leiding had en aan de vertegenwoordigers van de beveiligingsorganisaties die in samenwerking met de ISA werken aan gezamenlijke operaties.

De gekozen operaties waren gecompartimenteerde inlichtingen-, technologische en contra terroristische operaties die vorig jaar door de ISA werden uitgevoerd in complexe arena's, dichtbij en veraf, die leidden tot inlichtingen- en contra terroristische doorbraken, die aanzienlijk bijdroegen aan de veiligheid van de staat in de gebieden voor waarvoor de ISA verantwoordelijk is, met inbegrip van terrorismebestrijding, contraspionage en de ontwikkeling van instrumenten en technologische en operationele suprematie.

Een van de winnende operaties was een operatie om een ​​vertakte militaire infrastructuur van Hamas op de Westelijke Jordaanoever bloot te leggen onder leiding van de 'Westelijke Jordaanoever' en het verijdelen van een plan om bom- en schietaanvallen uit te voeren in Judea en Jeruzalem. De operatie omvatte het dwarsbomen van een militaire cel, het richten op een voortvluchtige die van plan was om op korte termijn militaire activiteiten uit te voeren, arrestaties en ondervragingen van meer dan 60 militanten, wat leidde tot de inbeslagname van aanzienlijke wapens, explosieven en items voor het voorbereiden van IED's.

Premier Lapid zei in zijn toespraak: "Sinds het begin van het jaar heeft de ISA honderden terroristische aanslagen verijdeld - schietaanvallen, bomaanslagen, zelfmoordaanslagen en ontvoeringen. Je werkt tegenover een veranderende - niet statische - realiteit."

Foto Koby Gideon / GPO


"Voor ons staan ​​een aantal fronten en uitdagingen die sterk van elkaar verschillen. Wat de ISA doet in Jenin en Nablus is heel anders dan wat het doet in cyber. Het verzamelen van inlichtingen in verre landen is heel anders dan wat het doet in Gaza. De contraspionage die wordt uitgevoerd tegen buitenlandse mogendheden is heel anders dan het leiden van complexe VIP-beveiligingsoperaties."

"Ik ben onder de indruk van je - je intelligentie, waarden, organisatiecultuur, het feit dat je een organisatie bent die altijd probeert zichzelf te verbeteren, en natuurlijk ben ik ook onder de indruk van de resultaten."

"Ik ben niet de enige die onder de indruk van je is. Inlichtingenorganisaties van over de hele wereld komen hier regelmatig om van de ISA te leren hoe terrorisme en dreigingen kunnen worden bestreden op een schaal die geen enkel westers land kent."

"Om deze nooit eindigende oorlog te winnen, moet men voortdurend de andere kant voor zijn. De geavanceerde technologieën die door de ISA zijn ontwikkeld, stellen de staat Israël in staat de vijand altijd een stap voor te zijn."

ISA Directeur Bar hield ook een toespraak, waarin hij o.a. zei: "De operaties en projecten die vandaag de Citation van de premier hebben gewonnen, weerspiegelen de focus van de ISA op de wereld van oorlog en de dagelijkse oorlog die het voert.

De operaties variëren van de geheime wereld van inlichtingen tot de open wereld van veiligheid, naast het investeren in projecten en de ontwikkeling van capaciteiten."

“In de nasleep van deze en andere operaties zijn we erin geslaagd om terrorisme op een onvoorstelbare schaal aan te pakken. Dankzij de projecten en operaties zullen we weten hoe we beter kunnen omgaan met nieuwe terroristische en spionagedreigingen.

Achter deze projecten en operaties schuilt planning, technologie en processen; maar bovenal zijn er uitstekende mensen die vastberaden en vol ideeën zijn en uiteindelijk verdienen ze de waardering."

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page