top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid had een ontmoeting met het forum van de generale staf van de IDF


Foto IDF-woordvoerdereenheid


Premier Yair Lapid en minister van Defensie Benny Gantz hadden donderdag een ontmoeting met de leden van het IDF Generale Staf Forum en de IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi, op de Kirya in Tel Aviv.


De premier sprak met de leden van het Forum en presenteerde zijn strategisch perspectief op de verschillende uitdagingen waarmee de staat Israël op alle fronten wordt geconfronteerd.


Premier Lapid bedankte de minister van Defensie, de stafchef en de IDF na afloop van Operatie Breaking Dawn. De minister-president benadrukte dat samenwerking en verantwoordelijkheid tussen alle instanties van doorslaggevend belang was voor het welslagen van de operatie.


De premier informeerde de leden van het Forum ook dat bij deze operatie slechts een klein deel van de capaciteiten van de IDF werd gezien - waarbij de IDF een van de beste legers ter wereld is. De burgers van Israël en de wereld als geheel werden tijdens de operatie blootgesteld aan de ethische besluitvorming van de IDF, met name de speciale inspanning om schade aan burgers te voorkomen. Tot slot voegde de premier eraan toe dat de staat Israël weliswaar zal vermijden burgers schade toe te brengen, maar weet hoe hij elke terroristische organisatie, waar ook ter wereld, in handen moet krijgen om zijn burgers te verdedigen.


Minister van Defensie Benny Gantz bedankte de premier voor zijn gedeelde aansturing van Operatie Breaking Dawn en voor de vruchtbare samenwerking die hij leidde tussen de politieke en militaire echelons. De minister van Defensie bedankte ook de leden van het Forum voor de operationele inzet in Operatie Breaking Dawn en voor de honderden defensieve en offensieve acties in de afgelopen periode.


De minister van Defensie benadrukte het belang van de mensen die op verschillende fronten werken, van piloten tot soldaten in Michve Alon (militaire trainingsbasis in noord Israël), die de macht zijn van de IDF, en van het versterken van de erkenning en behandeling van degenen die dienen, voor wie de leden van het Forum hebben gezwoegd het hele jaar door, net als het politieke echelon.37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page