top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid hield ontmoeting met de afdelingshoofden van de Nationale Veiligheidsraad


Foto Haim Zach / GPO


Premier Yair Lapid heeft maandag 5 september 2022 een ontmoeting gehad met de afdelingshoofden van de Nationale Veiligheidsraad (NSC), die hem een ​​uitgebreide briefing gaven over de onderwerpen op de agenda van de NSC. De minister-president bracht vervolgens met al het NSC-personeel een toost uit op het aanstaande Joods Nieuwjaar.

Premier Lapid zei: "We zijn hier als een schakel in de keten en we zijn toegewijd aan deze keten. De staat Israël is opgericht door zeer praktische dromers, en jullie zijn de praktische dromers van deze generatie. Dat is de rol van de NSC - om de staat Israël levend, veilig en sterk.

Ik kan me geen belangrijkere rol voorstellen of iets belangrijkers om je leven aan te wijden.

Ik dank u niet alleen namens degenen die hier nu zijn, maar ook namens degenen die naar ons kijken vanuit het verleden en degenen die naar ons kijken vanuit de toekomst.”

Nationale veiligheidsadviseur en directeur van de Nationale Veiligheidsraad Dr. Eyal Hulata: "Iedereen hier in deze zaal voelt dat hij of zij iets heiligs dient. Wij allemaal, iedereen hier, van de studenten tot de afdelingshoofden met wie u sprak, is opgegroeid met de nationale veiligheid van Israël. Dit geldt zeker voor ik persoonlijk.

Wij hechten er groot belang aan om naast de minister-president en de gehele regering professioneel en apolitiek naast de nationale veiligheidsuitdagingen te staan. Wij hechten veel belang aan het handhaven van de continuïteit bij de afhandeling van de diplomatieke en veiligheidsprocessen en bij het aanpassen van het beleid aan de ontwikkelingen. We richten ons niet alleen op de uitdagingen en op het voorkomen dat dreigingen worden gerealiseerd, maar ook op het volledig benutten van de vele kansen die we tegenkomen. Deze missie staat duidelijk op je spandoek gegrift."

29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page