top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid hield veiligheidsbeoordeling wegens de situatie in Oost-Jeruzalem


Screenshot TV


In het licht van de rellen in Oost-Jeruzalem en de gespannen situatie die mogelijk tot ontploffing gaat komen vandaag vrijdag, na afloop van het moskee bezoek, hield premier Lapid donderdagavond een uitgebreide situatie beoordeling met de veiligheidsdiensten.


Premier Lapid: "De veiligheidstroepen worden door het hele land ingezet om ervoor te zorgen dat de vakantie-evenementen zoals gebruikelijk in Jeruzalem en in het hele land kunnen plaatsvinden. We zijn vastbesloten om de evenementen zoals gewoonlijk te laten plaatsvinden, terwijl we een krachtig en compromisloos standpunt innemen tegen terrorisme en gewelddadige ongeregeldheden De veiligheidstroepen zullen niet rusten voordat ze de terroristen en degenen die hen hebben gestuurd, hebben gepakt."

Premier Lapid ontving een gedetailleerde veiligheids- en inlichtingenbriefing over de activiteiten van de veiligheidstroepen in Jeruzalem en in het hele land, en over de inspanningen om kalmte te bereiken.

Er werden aanvullende maatregelen overwogen en genomen om de politie-eenheden op het terrein te versterken met behulp van daarvoor bestemde budgetten. De minister-president gaf ook opdracht tot uitvoering van twee plannen om de politie op korte termijn te versterken.

De premier ontving een uitgebreide update over de evenementen en marsen die in het hele land zullen plaatsvinden, waaraan naar verwachting tienduizenden Israëli's zullen deelnemen, met de nadruk op Jeruzalem, en voorafgaand aan de Simchat Torah-vieringen.

Premier Lapid keurde de voortzetting van de inzet van de veiligheidstroepen in het veld goed, evenals plannen om te worden geactiveerd in geval van ongeregeldheden en gewelddadige gebeurtenissen. Hij werd ook geïnformeerd over de zoektocht naar de terroristen die betrokken waren bij de recente aanslagen.

Premier Lapid benadrukte het belang van meer informatie-inspanningen onder de Palestijnen om terroristische activiteiten een halt toe te roepen. Hij benadrukte dat we alert moeten zijn en het publiek niet mogen laten misleiden door 'nepnieuws'.

De premier bedankte de veiligheidstroepen, de IDF, de ISA en de grenspolitie voor hun vastberaden optreden voor de burgers van Israël tijdens de feestdagen en op dagelijkse basis.

Aan de bijeenkomst namen ook deel: Minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev, directeur van de Nationale Veiligheidsraad Dr. Eyal Hulata, inspecteur-generaal van de politie van Israël Yaakov Shabtai, ISA-directeur Ronen Bar, commandant van de politie van Jeruzalem, Doron Turgeman, militair secretaris van de premier. Avi Gil en andere hoge ambtenaren.


73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page