top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid ontmoet Amos Hochstein over de maritieme grensovereenkomst met Libanon


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Yair Lapid heeft donderdagavond in de Kirya in Tel Aviv een ontmoeting gehad met de Amerikaanse bemiddelaar Amos Hochstein, na de goedkeuring van de maritieme overeenkomst tussen Israël en Libanon tijdens de kabinetsvergadering van donderdagmorgen en de ondertekening van premier Lapid van de overeenkomst samen met het Israëlische onderhandelingsteam.

Premier Lapid: "Amos, ik wil jou en je bemanning bedanken voor al het geweldige werk - niets minder dan geweldig werk - om de deal tussen ons en Libanon tot stand te brengen. Het zou niet mogelijk zijn geweest zonder jou en zonder de steun van president Biden die was er voor ons de hele weg. Zijn inzet voor Israël wordt zeer gewaardeerd en uw inzet voor het hele proces wordt zeer gewaardeerd.

Dit is een historische overeenkomst die de veiligheid van Israël en de economie van Israël versterkt en stabiliteit zal brengen in de regio, wat de belangrijkste doelstelling van de hele zaak was.

Israël is begonnen met de productie van gas uit het Karish-veld en we zullen een belangrijke leverancier van aardgas aan Europa worden in een tijd waarin de wereld in grote nood verkeert.

We zijn hier gewoon dankbaar voor en hier zijn we blij mee. En de hele regering zendt haar zegeningen en dank hiervoor. Zoals u weet hebben we hier vanmorgen over gestemd. We stellen uw inzet zeer op prijs. Je hebt hier heel lange maanden hard aan gewerkt met je zeer toegewijde crew. Dus nogmaals bedankt voor al het geweldige werk."

De vergadering werd ook bijgewoond door minister van Energie Karine Elharrar, nationale veiligheidsadviseur en directeur van de Nationale Veiligheidsraad Dr. Eyal Hulata, directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken Alon Ushpiz en andere hoge functionarissen.

61 weergaven2 opmerkingen

2 Yorum


R Thomasson
R Thomasson
28 Eki 2022

Voor degenen onder u die Ivriet kunnen verstaan, zal ik aanraden de video van Dr. Guy Bechor te zien. Horen wat hij over deze overeenkomst heeft te zeggen. Dr. Guy Bechor is een jurist gespecialiseerd in civiele recht, Hij is dr. in Arabische wetgeving, was een gast onderzoeker in de Universiteit van Harvard en schreef zijn boek onder hun hoede. Hij is al 42 jaar bezig met alles wat er in de Arabische wereld is gaande. Hij beschrijft de gas overeenkomst met Libanon als de slechtste contract die hij ooit heeft gelezen. Libanon krijgt alles en Israël krijgt niets. Nog erger deze contract die Israelische territoriale wateren aan Libanon geeft, riskeert de veiligheid van Israël. https://www.youtube.com/watch?v=TUCgJmRPNPs&t=357s Tevens is er no…

Beğen
Joop Soesan
Joop Soesan
28 Eki 2022
Şu kişiye cevap veriliyor:

Hij kan de overeenkomst niet hebben gelezen want die is niet publiekelijk gemaakt. Dat blijkt ook want hij noemt niet dat Israël o.a 17% van de opbrengst van het Libanese gasveld krijgt.

Beğen
bottom of page