top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid ontmoet vertegenwoordigers van 19 LGBTQ-organisaties


Foto Koby Gideon / GPO


Premier Yair Lapid heeft vandaag, woensdag op het kantoor van de premier in de Kirya in Tel Aviv, een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van 19 LGBTQ-organisaties. De vergadering werd ook bijgewoond door minister van Sociale Gelijkheid Merav Cohen, minister van Welzijn en Sociale Zaken Meir Cohen, vice-minister van Buitenlandse Zaken Idan Roll, MK Yorai Lahav Hertzanu, directeur-generaal van het kabinet van de premier, Naama Schultz en andere hoge functionarissen.

Premier Lapid benadrukte zijn inzet om de rechten van de LGBTQ-gemeenschap te blijven bevorderen en om te zorgen voor al haar verschillende behoeften die zich kunnen voordoen, zodat iedereen zich veilig voelt in het land. De premier bedankte de vertegenwoordigers voor hun belangrijke activiteit en hoorde van hen over de aanvullende manieren waarop meer stappen kunnen worden gezet om het leven en het welzijn van de LGBTQ-gemeenschap te verbeteren.

Premier Lapid: "We zijn nog steeds verwikkeld in een strijd voor rechten die nog niet is geëindigd: het recht om te leven, lief te hebben, te trouwen en een gelijk leven te leiden. We zijn hier om te zien hoe we dit allemaal samen bevorderen.

In het afgelopen jaar heeft de regering die ik het voorrecht heb gehad om te leiden, een reeks stappen gezet voor de gemeenschap die nog nooit eerder zijn genomen. NIS 90 miljoen in de komende drie jaar voor gemeenschapsinstellingen is een ongekend bedrag. Dit jaar zijn er tientallen LHBTQ-centra gebouwd bij lokale overheden. Er zijn LHBTQ-coördinatoren bij 72 autoriteiten. We hebben een openbare oproep gedaan en proberen deze zoveel mogelijk uit te breiden omdat ze goed en interessant werk doen.

Minister Meir Cohen heeft het aantal maatschappelijk werkers dat zich met de problematiek bezighoudt vergroot. We hebben de uitspraak van het Hooggerechtshof over draagmoederschap uitgevoerd. Ik wil minister Nitzan Horowitz complimenteren voor het doen van de juiste, eenvoudige en moedige dingen met betrekking tot conversietherapieën en een gezondheidsplan voor de gemeenschap."43 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page