top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid spreekt ceremonie toe voor gevallen soldaten van het IDF-pantserkorps


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Yair Lapid sprak maandagavond in Latrun een ceremonie toe voor gesneuvelde soldaten van het IDF Pantser korps. Hieronder volgen fragmenten uit zijn opmerkingen:

"De staat Israël wordt geconfronteerd met complexe bedreigingen. Het Iraanse nucleaire programma, de precisieraketten van Hezbollah in Libanon, Hamas in Gaza, terroristische cellen in Jenin en Nablus, de as van terreur die zich probeert te verschansen in Syrië."

“Israël is sterker dan al zijn vijanden, en we zullen niet aarzelen om geweld te gebruiken om het welzijn van ons volk te beschermen. Onze vijanden moeten weten dat we op elk moment sterker, slimmer en taaier zijn dan zij."

“Onze vijanden moeten nog iets weten: dat we samen opstaan. Dat onze interne meningsverschillen eindigen op de dag dat er een externe dreiging tegen ons is. De Israëlische samenleving is sterker dan enig meningsverschil. De macht van Israël is de kracht van eenheid.”

“De staat Israël dankt zijn veiligheid aan zijn soldaten, het reguliere leger en de reserve – die de zwarte baret dragen. Ik bid samen met u dat de laatste gesneuvelde soldaat al is gevallen, en net als u weet ik dat dit hoogstwaarschijnlijk niet het geval is. Want als de volgende oorlog komt, dan zal ook het Pantserkorps als eerste in de frontlinie staan ​​om het volk van Israël en de staat Israël te verdedigen.”

24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page