top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett heeft een nieuwe adviseur Buitenlandse Zaken en stafchef benoemt


De nieuwe stafchef Eden Bizman (L) en nieuwe adviseur buitenlandse zaken Keren Hajioff (R). Foto's door Haim Zach en Kobi Gideon via GPO


Nadat recentelijk de stafchef van het bureau van premier Bennett en daaropvolgend de adviseur Buitenlandse Zaken ontslag hadden genomen, heeft premier Bennett in hun plaats twee nieuwe mensen benoemd.


Eden Bizman wordt stafchef van het bureau van de premier, nadat hij bijna een jaar plaatsvervangend directeur-generaal van het kabinet van de premier was geweest.


Eerder was hij adjunct-directeur-generaal in het kantoor van de staatscontroleur en openbare ombudsman. Hij heeft ook gediend als hoofd van het personeel van de staatscontroleur en als senior-adviseur van de minister van Onderwijs.


Bizman (36) is getrouwd en vader van vier. Hij heeft een bachelor in de rechten en een master in bedrijfskunde van de Bar-Ilan University.


Hij zal de komende dagen in functie treden na een ordelijke overgang en onder voorbehoud van goedkeuring van de Ambtenarencommissie.


Keren Hajioff is benoemd als speciaal adviseur voor Buitenlandse Zaken en Communicatie. Hajioff (32) was eerder woordvoerder van het Noordelijk Commando en hoofd van de publieke diplomatie in de IDF.


Ze heeft een bachelor in politieke wetenschappen en een master in politieke communicatie van de Bar-Ilan University. Ze was eerder de woordvoerder van Bennett voor buitenlandse media Ze maakte in 2009 Alijah vanuit het Verenigd Koninkrijk.


Opgemerkt moet worden dat Shimrit Meir, Bennett's vorige adviseur voor Buitenlandse Zaken, onder kritiek lag van velen binnen Bennett's Yamina parti9j die vonden dat zij Bennett te veel naar het politieke centrum trok.52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page