top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog: "aankondiging van de ICC aanklager is meer dan schandalig en laat zien dat het internationale rechtssysteem gevaar loopt in te storten."


Foto GPO


President in een verklaring over het besluit van de aanklager van het ICC:

‘De aankondiging van de aanklager bij het ICC is meer dan schandalig en laat zien in welke mate het internationale rechtssysteem gevaar loopt in te storten.


Deze eenzijdige zet, die te kwader trouw wordt genomen, vertegenwoordigt een eenzijdige politieke stap die terroristen over de hele wereld aanmoedigt en in strijd is met alle basisregels van de rechtbank, overeenkomstig het beginsel van complementariteit en andere wettelijke normen.


De leiders van Hamas zijn onderdrukkende dictators die zich schuldig maken aan het lanceren van massamoorden, massaverkrachtingen en massale ontvoeringen van mannen, vrouwen, kinderen en baby's.


Elke poging om parallellen te trekken tussen deze gruwelijke terroristen en een democratisch gekozen regering van Israël – die werkt aan het vervullen van haar plicht om haar burgers te verdedigen en te beschermen, geheel in overeenstemming met de beginselen van het internationaal recht – is schandalig en kan door niemand worden uitgesloten.


We zullen niet vergeten wie deze oorlog is begonnen, en wie onschuldige burgers en families heeft verkracht, afgeslacht, verbrand, mishandeld en ontvoerd.


We zullen onze gijzelaars niet vergeten, wier veilige terugkeer de voornaamste zorg van de internationale gemeenschap zou moeten zijn.


We verwachten van alle leiders in de vrije wereld dat ze deze stap ronduit veroordelen en resoluut afwijzen.”

740 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Σχόλιο


HansLa23
HansLa23
20 Μαΐ

Terrorisme wordt gelegitimeerd en verdedigen van eigen bevolking bestraft . ICC wordt niet erkend door Israël 🇮🇱 en nu is duidelijk waarom .

Μου αρέσει
bottom of page