israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog betuigd zijn medeleven aan de president van de VAE met dood van zijn broer


President Herzog condoleert Sheikh Mohammed bin Zayed. Foto woordvoerder van het kabinet van de president / GPO


President Isaac Herzog was zondag een aantal uren in Abu Dhabi om de nieuwe president van de Verenigde Arabische Emiraten, ZH Sheikh Mohammed bin Zayed te condoleren met het overlijden van zijn broer en vroegere president.

De president betuigde zijn medeleven aan de sjeik, zijn familie en het Emirati-volk bij het overlijden van de vorige president van de VAE en heerser van Abu Dhabi, ZH Sheikh Khalifa bin Zayed.

De president werd tijdens zijn korte reis vergezeld door vertegenwoordigers van de regering van Israël, de minister van Regionale Samenwerking Issawi Frej en de minister van Communicatie Yoaz Hendel.

Bij de landing in Abu Dhabi sprak president Herzog, samen met de Duitse president Frank-Walter Steinmeier die tegelijkertijd arriveerde, zijn steun uit voor sjeik Mohammed bin Zayed en het Emirati-volk.


President Herzog zei: “Ik ben hier namens het volk van Israël gekomen om mijn condoleances te betuigen aan u, uw familie en het Emirati-volk. Uw broer, Sheikh Khalifa, was een buitengewone man. Zijn moedige leiderschap heeft enorm bijgedragen aan de vooruitgang van zijn land en zijn volk en aan het partnerschap dat de afgelopen jaren tussen onze landen is ontstaan. Het partnerschap dat hij aanging is een aanwinst voor ons en voor de hele regio. Hij is een erfenis van vooruitgang en van het streven naar vrede in het Midden-Oosten.”

De president feliciteerde sjeik Mohammed bin Zayed met het op zich nemen van de rol van president van de Verenigde Arabische Emiraten:

“Ik feliciteer u met uw formele aanvaarding van uw rol als president van de Verenigde Arabische Emiraten. U vervolgt het pad van uw broer door een dramatische verandering teweeg te brengen in navolging van de Abraham-akkoorden die u samen met de staat Israël en andere landen hebt ondertekend. Ik geloof dat we samen de vreedzame betrekkingen tussen ons en onze naties zullen bevorderen en versterken."
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws