top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog bezoekt Ofakim en Netivot


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog bezocht vandaag (dinsdag) de Zuid-Israëlische steden Ofakim en Netivot. In Ofakim bezocht hij het Commandokantoor van het Thuisfront, waar hij een situatiebeoordeling kreeg van de burgemeester van de stad, Yitzhak Danino.


President Herzog: “Een organisatie die een 21-jarig meisje ontvoert, verwondt, ontvoert en naar een kelder sleept met honderden andere onschuldige burgers, is een moordzuchtige terroristische organisatie. Om het nog erger te maken, brengen ze een video uit, om angst en verdriet te veroorzaken en psychologische druk uit te oefenen – maar door dat te doen laten ze het ware gezicht van deze wrede organisatie zien."

Tijdens zijn bezoek sprak de president over de publicatie door terreurorganisatie Hamas van een video van een van de Israëlische gijzelaars. Hij zei: “We hebben de video gezien van Maya, een 21-jarige die op brute wijze werd ontvoerd van een feestje, een natuurfeest, dat ze met vrienden vierde. En als onderdeel van de psychologische oorlogvoering die Hamas probeert te voeren tegen Israël en zijn natie, laten ze een video zien – terwijl het echte verhaal is dat ze een 21-jarig meisje hebben ontvoerd, haar hebben verwond, zoveel mensen hebben meegenomen andere burgers zoals zij, onschuldige mensen, hebben hen ontvoerd, verwond, gemarteld, misbruikt. Wat we aan de wereld proberen uit te leggen is een heel duidelijk feit: we hebben te maken met onmenselijke terreur, en we zullen overwinnen. Omdat dit een strijd is tussen fatsoen en kwaad, tussen kwaad en goed. En wij lopen voorop, de wereldtop van het goede, en we zullen overwinnen, en we zullen het gezicht van Hamas blootleggen, we zullen ze ondermijnen, we zullen ze verslaan.”


Hij voegde eraan toe: “Ik ben hier in Ofakim, dat de kern vormde van de aanval van 7 oktober. Ofakim bleef moedig, net als de hele regio, zoals het Israëlische volk moedig stand hield, als één geheel, verenigd. We zullen standvastig blijven tegen deze bittere en wrede vijand, we zullen ze verslaan, en we zullen, met Gods hulp, de gijzelaars naar huis brengen, naar hun families.”

Eerder bezocht de president de Kamer van Koophandel in Netivot, waar hem een ​​situatiebeoordeling werd gepresenteerd door de burgemeester, Yehiel Zohar.

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


De president ontmoette de vrijwilligers in het gemeentelijke callcenter, bedankte hen voor hun 24-uurswerk en merkte op dat hun toewijding de sterke Israëlische geest vertegenwoordigde. De president bezocht vervolgens het gemeentelijke bevoorradingscentrum om de noodzakelijke voorraden aan de inwoners van de stad te leveren.

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Hij bood kracht aan de inwoners van Netivot en zei: “We bezoeken en toeren door alle uithoeken van het land – als je hier aankomt, heb je het gevoel dat deze plek in goede handen is. Je ziet hier een goed beheerd systeem dat uitzonderlijk functioneert onder de noodtoestand, misschien wel de moeilijkste sinds de oprichting van de staat. Ik wil jullie allemaal bedanken en ik wil de gemeenschappen kracht bieden, iedereen die in deze prachtige stad woont en deze bezoekt, een plaats van vrede. Ik wens u een goede gezondheid, succes en de veilige terugkeer van onze soldaten naar huis na het verslaan van de vijand. Moge de vrede hier hersteld worden, en mogen we alleen in de toekomst vrede zien.”


79 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page