top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog en zijn vrouw in Zwitserland tijdens 125-ste verjaardag 1e Zionistische congres


President Herzog en zijn vrouw tijdens een eerder bezoek aan Turkije. Foto GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog zullen een officieel bezoek brengen aan de Zwitserse Confederatie en zullen eregasten zijn bij de 125e verjaardag van het Eerste Zionistische Congres.


Tijdens het bezoek, op 29-30 augustus, zal president Herzog de Zwitserse president Ignazio Cassis en hoge regeringsfunctionarissen ontmoeten, evenals leden van de regering van het kanton Basel-Stadt en vertegenwoordigers van de Zwitsers-joodse gemeenschap. Een baanbrekende overeenkomst tussen de Israëlische en Zwitserse nationale wetenschappelijke stichtingen zal worden ondertekend in aanwezigheid van de presidenten van Israël en Zwitserland. Het hoogtepunt van het bezoek is de deelname van de president en de First Lady aan een gala-evenement in Bazel ter gelegenheid van de 125e verjaardag van het Eerste Zionistische Congres.


De president en de First Lady worden verwelkomd op het landgoed Lohn, het officiële landgoed van de Zwitserse Bondsraad, met een ceremonie en een erewacht. President Herzog en de Zwitserse president Ignazio Cassis zullen een diplomatieke bijeenkomst houden, waarna ze een officiële lunch zullen bijwonen. Tijdens hun bijeenkomsten zal een baanbrekende overeenkomst tussen de Israëlische en Zwitserse nationale wetenschappelijke stichtingen worden ondertekend in aanwezigheid van beide presidenten.

Als onderdeel van het bezoek zal de First Lady van Zwitserland, Dr. Paola Rodoni Cassis, First Lady Michal Herzog ontvangen, en samen zullen ze Einstein House bezoeken, het voormalige huis van de Joodse wetenschapper Albert Einstein, dat nu dienstdoet als een museum over hem.

Het hoogtepunt van het bezoek zal de keynote speech van president Herzog zijn op het speciale gala-evenement ter ere van de 125e verjaardag van het Eerste Zionistische Congres in Bazel. Het evenement, georganiseerd door de World Zionist Organization, zal worden bijgewoond door duizenden afgevaardigden uit Israël en de rest van de wereld.

President Herzog zal hoge functionarissen van de regering van het kanton Basel-Stadt ontmoeten, waar zijn bezoek zal plaatsvinden. De president zal ook de leiders van alle Joodse gemeenschappen van Zwitserland en vertegenwoordigers van de verschillende Joodse organisaties van het land ontmoeten.

President Isaac Herzog, voorafgaand aan zijn bezoek: "Zwitserland is een belangrijk land op mondiaal niveau, zoals tot uiting komt in zowel internationale organisaties, waaronder het Rode Kruis, als op het Europese diplomatieke toneel. Tijdens mijn bezoek zal ik president Cassis ontmoeten en bespreken belangrijke diplomatieke, veiligheids- en economische kwesties met hem, waaronder de versterking van ons partnerschap op het gebied van wetenschappelijke en technologische R & D. Als onderdeel van ons sterke partnerschap zullen we allebei de ondertekening markeren van een baanbrekende overeenkomst tussen de nationale wetenschap van onze respectieve landen stichtingen.

"Het hart van dit bezoek is een historische mijlpaal: de 125e verjaardag van het eerste zionistische congres in Bazel, dat een vormende gebeurtenis was voor het Joodse volk en voor de mensheid in het algemeen. Het zionisme is de ideale combinatie van de diepste wortels van het jodendom met baanbrekende innovatie en Als president van de natiestaat van het Joodse volk ben ik elke dag opnieuw verbaasd en vervuld van trots bij het zien van Herzl's visie die voor onze ogen tot leven komt, en ik voel de zware plicht en verantwoordelijkheid voor de toekomst van de staat Israël en het Joodse volk."61 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page