israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

President Herzog en zijn vrouw ontmoeten vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in de VAE


President Herzog en zijn vrouw te midden van vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in de Emiraten. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog en zijn vrouw Michal, hebben zondagavond een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in de Verenigde Arabische Emiraten.


Onder de vertegenwoordigers bevonden zich rabbijn Levi Duchman, een afgezant van Chabad-Lubavitch die sinds 2014 in Dubai werkt in verschillende aspecten van het joodse leven, zoals het verstrekken van koosjer vlees en gemeentelijke onderwijsinstellingen. Ook aanwezig waren rabbijn Eli Abadi, een senior rabbijn uit de gemeenschap; Daniel Seal, een leider van de Joodse gemeenschap; en vertegenwoordiger van het Joodse Agentschap Sarah Benchimol.


President Isaac Herzog vertelde de vertegenwoordigers van de gemeenschap over zijn eerdere werk als voorzitter van het Joods Agentschap om de Joodse gemeenschap in de regio te bevorderen en vooruit te helpen en zei: “We zenden een boodschap uit van hoop, van vrede, van samenwerking, van welvaart, samen. Het is duidelijk dat deze boodschap moet resoneren met families en individuen uit het Midden-Oosten om hen te laten zien dat er een andere manier is.”


De president voegde eraan toe: “Ik wil degenen die de Abraham-akkoorden tot stand hebben gebracht enorm veel eer geven. Ik wil mijn immense dankbaarheid uiten voor het leiderschap van sjeik Mohammed bin Zayed en zijn regering. Hij is een gedurfde leider, een geweldige leider met wie ik vandaag een paar uur heb doorgebracht en van wie ik enorme inspiratie heb gekregen. Ik wil natuurlijk de koning van Bahrein, de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en zijn regering, en de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn regering prijzen. Ze hebben allemaal van dit vredesverdrag een realiteit gemaakt, en vanaf daar nemen we het allemaal over. Met de nieuwe regering van Biden in de Verenigde Staten, de regering van Israël onder leiding van premier Naftali Bennett en uw nederige dienaar als de nieuwe president van Israël,


Bovenste rij (van rechts naar links): Yifat Turbiner, Steve Benchimol, Rabbi Levi Duchman, Rabbi Eli Abadi, Daniel Seal, Sarah Benchimol en Ross Kriel. Onderste rij (van rechts naar links): Israëlische ambassadeur in de VAE Amir Hayek, president Isaac Herzog, First Lady Michal Herzog, ambassadeur van de VAE in Israël Mohamed Al Khaja.


“Ik geloof ook dat de dialoog tussen het jodendom en de islam zich op een fascinerend punt bevindt, en ik kijk erg uit naar de verdere dialoog met islamitische landen. Zoals u weet, hebben we er met nogal wat relaties en zijn er plannen voor andere landen, en ik hoop dat dit een nieuw tijdperk inluidt in de betrekkingen tussen joden en moslims in onze regio. En het begint allemaal met de visie die hier wordt uiteengezet, een visie op inclusiviteit, nee, een geweldige visie op inclusiviteit.”


President Herzog besloot met te zeggen: “Dus tot slot hoop ik u allen in Israël te zien, met Gods hulp, en moge u van kracht tot kracht blijven gaan bij het opbouwen van de instellingen van de gemeenschap, het onderwijssysteem en natuurlijk synagogen en andere instellingen die elke gemeenschap heeft. Veel succes aan jullie allemaal, het is een grote eer voor mij om hier te zijn."

49 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws