israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog en zijn vrouw vliegen zondag op uitnodiging van de kroonprins naar de VAE


President Isaac Herzog. Screenshot YouTube


Voor het eerst in de geschiedenis brengt de president van de staat Israël een officieel bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens het bezoek, op 30-31 januari 2022, ontmoet president Isaac Herzog de feitelijke heerser van de Verenigde Arabische Emiraten, kroonprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan; de heerser van Dubai, hoge regeringsfunctionarissen, en de Joodse gemeenschap. Hij zal ook de nationale feestdag van Israël openen op Expo 2020 Dubai.


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog vertrekken op zondag 30 januari 2022 voor een presidentieel bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten op uitnodiging van de feitelijke heerser van de VAE, kroonprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan.


De president zal Abu Dhabi en Dubai bezoeken en officiële ontmoetingen houden met sjeik Mohammed bin Zayed de feitelijke heerser van de Emiraten; Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE Sheikh Abdullah bin Zayed; Vice-president, premier en minister van Defensie van de VAE en heerser van Dubai Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum; en vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap. Tijdens het bezoek zal president Herzog de nationale feestdag van Israël openen op Dubai Expo 2020.


President Isaac Herzog, zei, voorafgaand aan zijn vertrek: “We hebben het voorrecht geschiedenis te schrijven door het eerste bezoek van een Israëlische president aan de Verenigde Arabische Emiraten. Dit belangrijke bezoek komt op het moment dat de Israëlische en Emirati-naties druk bezig zijn met het leggen van de basis voor een nieuwe gedeelde toekomst. Ik geloof dat ons gedurfde nieuwe partnerschap het Midden-Oosten zal transformeren en de hele regio zal inspireren. We zijn een vredelievende natie en samen zullen we de historische cirkel van vrede van de Abraham-akkoorden uitbreiden en een betere, tolerantere en veiligere wereld voor onze kinderen creëren. Ik dank Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan voor deze genadige uitnodiging om de vriendschapsbanden van onze naties te verdiepen.”
80 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws