top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog: "ik zal na de verkiezingen werken aan brede eenheidsregering"


President Herzog. Screenshot YouTube


President Yitzhak Herzog zei onlangs in besloten gesprekken dat hij van plan is te werken aan de vorming van een brede eenheidsregering na de verkiezingen, dit werd zondagmorgen aangekondigd in het programma "This Morning" op Kan Network B. Herzog zei dit de afgelopen weken in gesprekken met Knesset leden van zowel rechts als links.


Leden van de Knesset die bij deze besprekingen met de president aanwezig waren, zeiden dat hij hun dit heeft verteld: "ik ben van plan na de verkiezingen mijn mouwen op te stropen en te werken aan de vorming van een zo breed mogelijke eenheidsregering tegen elke prijs om het systeem te stabiliseren omdat de burgers van Israël deze herhaalde verkiezingen beu zijn.


Herzog zei ook in gesprekken met leden van de Knesset dat een burger die 's ochtends opstaat iets stabiels wil hebben dat zorgt voor zijn veiligheid en zorgt voor de economie en de andere echt belangrijke behoeften, en hoe breder de regering is, hoe stabieler het zal zijn en dat het zorgt voor de burger voor de dingen die voor hem echt belangrijk zijn. De omgeving van president Herzog ontkende deze dingen niet en zei dat de president niet van plan is zich met de verkiezingen te bemoeien of ze te beïnvloeden, maar dat hij na de verkiezingen wel van plan is zo veel mogelijk bij te dragen aan de totstandbrenging van een stabiele regering.


Het President's House zei: "De president is niet van plan zich met de verkiezingen te bemoeien en maakt zich geen zorgen over de samenstelling van de regering en de identiteit van haar leider. In het afgelopen jaar heeft hij zijn mening niet verborgen dat de stabiliteit van de regering belangrijk is voor omgaan met de grote uitdagingen waarmee de staat Israël wordt geconfronteerd."


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page