top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog in toespraak: wetgeving die regering doordrukt is verkeerd en destructief


Screenshot N12 News


In een toespraak tot de natie donderdagavond, zei president Herzog dat de wetten die door de regering naar voren worden gebracht en doorgedrukt, verkeerd en destructief zijn, een belediging zijn voor de democratische waarden van Israël, en vervangen moeten worden. Hij beschreef dit als een keerpunt.


In zijn toespraak richtte hij zich tot de coalitie en de oppositie in een poging een compromis te bereiken met betrekking tot de wetgevende maatregelen die worden gepromoot als onderdeel van de juridische revolutie.


"Ik kan niet langer zien dat onze natie voor mijn ogen uit elkaar wordt gescheurd. Wat hier gebeurt, is een ramp", begon Herzog zijn toespraak. "Ik zie de bezienswaardigheden en hoor de kreten die op mij gericht zijn en hun doel is één - doe er alles aan om het te laten stoppen. Doe er alles aan om een ​​oplossing te vinden."


Met betrekking tot de wetgeving die momenteel door de regering wordt gepromoot, zei hij: "De reeks wetgeving die momenteel in de commissie wordt besproken, moet snel worden gestopt. Het is verkeerd, het is roofzuchtig en het ondermijnt onze democratische grondslagen. Daarom moet het worden vervangen met een andere schets en onmiddellijk overeengekomen. Onze democratie is een hoogste waarde. Een onafhankelijk en sterk rechtssysteem is de hoogste waarde. Dit is een mogelijke formule, die binnen handbereik ligt. Een kleine kloof, ook al is die substantieel - je hoeft niet het huis te verwoesten."


"Onze democratie is een waarde, een onafhankelijke rechterlijke macht is een waarde, de rechten van de minderheden, gendergelijkheid zijn onze waarden, en ja, meer diversiteit in onze rechtbanken is ook een waarde", zei hij.De president licht toe welke inspanningen hij levert om tot brede afspraken te komen: “Ik werk nu al tien weken de klok rond. Ik ontmoet iedereen, ook degenen die het niet met me eens zijn, ook degenen die het niet met me eens zijn. ga ermee akkoord om het toe te geven; ik span iedereen in, zelfs degenen die bang zijn. Neem de verantwoordelijkheid. Alles om de Israëlische samenleving te behouden."


Herzog verwees later naar de publicaties van de afgelopen dagen, waarin de "President's outline" werd gepresenteerd. "Geloof niemand die namens mij spreekt. Als er een presidentieel plan is, hoor je het met mijn stem, en alleen met mijn stem", benadrukte hij. "De kloven zijn veel kleiner geworden. Er zijn overeenkomsten over de meeste kwesties. Zeker genoeg om de voorgestelde wetgeving nu los te laten en in plaats daarvan een overeengekomen schets in de discussies in de Grondwettelijke Commissie te brengen."


Aan het einde sprak Herzog de leiders van het land toe, vooral de regering. "We staan ​​op het punt waarop we niet meer terug kunnen. Het is een moment van zijn of ophouden. Kies voor toestemming of verval in de afgrond", voegde hij eraan toe. "De keuze is één: een ramp of een oplossing. Als je ervoor kiest om door te gaan op het pad dat je tot nu toe hebt gevolgd, heb je de chaos in handen. De geschiedenis zal je beoordelen."
120 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page