top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog in Turkije aangekomen


Foto Chaim Zach / GPO


President Herzog en zijn vrouw, Michal Herzog landden woensdagmiddag in Ankara waar de president een reeks ontmoetingen zal houden met de Turkse president Recep Tayyip.


Woensdagavond geeft de Turkse president een staatsdiner voor zijn Israëlische gasten.


Analisten gaan ervan uit dat een succesvol bezoek een belangrijke springplank zal zijn om de bilaterale relatie uit de diepvries te halen.


President Herzog in de Anıtkabir in Ankara. Foto Chaim Zach / GPO


Meteen na de landing bezochten president Herzog en zijn vrouw de Anıtkabir in Ankara, het mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van het moderne Turkije, en heeft een krans gelegd.


Foto Chaim Zach / GPO


Na het leggen van een krans bij het graf van de vader van de Turkse natie Mustafa Kemal Ataturk, werd Herzog ontvangen in het paleis van Erdogan in Ankara met de muziek van "Hatikva", en 21 saluutschoten.


Voorafgaand aan het bezoek zijn op veel terreinen zeer serieuze en diepgaande voorbereidingen getroffen: op politiek gebied bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, op veiligheidsgebied bij de hoofden van het defensie establishment en de verschillende veiligheidsinstanties. Ook op het gebied van economie, toerisme en energie werden voorbereidingen getroffen. Er waren ook nogal wat gesprekken van Herzog met premier Naftali Bennett, minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en minister van Defensie Bnei Gantz.


De ontmoeting in het paleis van Erdogan is een zeer krachtige verklaring en het belang ervan is eigenlijk het bestaan ​​ervan. Israël hoopt dat de ontmoeting en de goede sfeer de weg vrijmaken voor echte stappen, waaronder de terugkeer van ambassadeurs en het beperken van Hamas-maatregelen in Turkije, hoewel er in Israël overeenstemming is dat Erdogan de Hamas-kantoren in het land niet zal sluiten.82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page