israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog: "Iran maakt misbruik van de passiviteit van de wereld"


President Herzog tijdens zijn toespraak. Foto Koby Gideon (GPO)


Dinsdagmorgen sprak president Isaac Herzog de Jerusalem Post 10e jaarlijkse conferentie toe in het Museum of Tolerance in Jeruzalem, waarbij vanzelfsprekend het gevaar van Iran niet ongenoemd bleef.


President Herzog sprak over het belang van internationale dialoog en zei: “Het afgelopen jaar hebben we gezien wat voor goeds deze dialoog kan brengen. En ik wil me concentreren op de Abraham-akkoorden. Ze zijn een opmerkelijke doorbraak in de geschiedenis van onze regio. Een dappere, nobele keuze van Arabische naties, met de fijne bemiddeling van de Verenigde Staten, om een ​​mislukt beleid van uitsluiting, gebrek aan dialoog, gebrek aan tolerantie terzijde te schuiven en in plaats daarvan een toekomst te omarmen die gebaseerd is op inclusie met een Israël dat zich altijd heeft uitgestrekt zijn hand in vrede. Ik hoop dat nog veel meer landen in het Midden-Oosten dit pad van dialoog en tolerantie zullen volgen.


“Ik bezocht onlangs de koning van Jordanië in Amman en ontmoette koning Abdullah II. Ik heb uitgebreid gesproken met president al-Sisi van Egypte. Ik heb lang gebeld met president Erdogan van Turkije en een paar goede gesprekken met voorzitter Abbas van de Palestijnse Autoriteit gehad.”


President Herzog veroordeelde de regionale agressie van Iran als gevolg van het falen van de internationale dialoog en zei: “Hier zien we het falen van de wereld om gezamenlijk op te treden, om een ​​strategie te bepalen om de tentakels van Iran in het Midden-Oosten af ​​te snijden, om zijn ballistische raketten tegen te houden programma en zijn nucleaire programma stop te zetten. Iran maakt misbruik van deze passiviteit, dit gebrek aan coördinatie: een duidelijke bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid.”


President Herzog sprak ook over de klimaatcrisis en riep op tot zinvolle actie op de COP26-klimaattop: “Als president ben ik van plan om krachtig aan te dringen op deze kwestie, van de klimaatnoodsituatie. In november komen wereldleiders samen in Glasgow, Schotland, voor de klimaattop om onze planeet van de rand te halen. Ik hoop dat ook daar de dialoog, de zorg voor de toekomst van onze kinderen en de zorg voor de wereld waarin we gezegend zijn om samen te leven, zullen prevaleren boven kortetermijnbelangen en impulsen.”

63 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws