top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog is naar de COP27 in Sharm el-Sheikh, Egypte vertrokken


Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog is maandagochtend naar Sharm el-Sheikh, Egypte, vertrokken, waar hij de Israëlische delegatie zal leiden naar de 2022 VN-klimaatconferentie (COP27). Hij zal daar ook een ontmoeting hebben met de presidenten van Egypte en de VAE, en de premier van Noorwegen.

De president zal diplomatieke ontmoetingen houden met COP27-deelnemers en zal het allereerste Israëlische paviljoen op een COP-top inwijden.

President Herzog zei voor vertrek: “Ik vertrek nu naar Sharm el-Sheikh in Egypte, een belangrijk land, voor COP27, een historische gebeurtenis in de uiterst belangrijke strijd van de mensheid om het klimaat van planeet Aarde te redden.

“Het Midden-Oosten staat voor grote uitdagingen. In mijn toespraak zal ik de Israëlische visie presenteren die ik het 'Hernieuwbare Midden-Oosten' noem, waarin Israël en regionale staten zullen samenwerken om belangrijke oplossingen voor de klimaatcrisis te bieden. Ik zal prominente leiders ontmoeten, waaronder de koning van Jordanië, de premier van het Verenigd Koninkrijk en meer. Ik zal ook de Israëlische visie op de plenaire vergadering presenteren.

“Het klimaat staat bovenaan de prioriteiten van de staat Israël. Het is verbonden met de toekomst van onze kinderen en toekomstige generaties. We moeten er alles aan doen om ons deel te doen om de mensheid te redden.”

Bij zijn aankomst zal president Herzog worden ontvangen door de president van de Arabische Republiek Egypte, Abdel Fattah el-Sisi, waarna hij de president van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, zal ontmoeten. De president zal dan een ontmoeting houden met de premier van het Koninkrijk Noorwegen, Jonas Gahr Støre.

Later op de dag zal de president de plenaire opening van COP27 bijwonen, waarna hij een ontmoeting zal hebben met de premier van het Verenigd Koninkrijk, Rishi Sunak, en vervolgens met de koning van Jordanië, Abdullah II. President Herzog zal ook een ontmoeting hebben met president Gustavo Petro van de Republiek Colombia en met de vice-voorzitter en president van Microsoft, Brad Smith.

Daarna zal president Herzog het Israëlische paviljoen inwijden, de eerste op een COP-top, samen met leden van de Israëlische delegatie en ministers die de delegatie vergezellen: minister van Milieubescherming Tamar Zandberg; Minister van Onderwijs Yifat Shasha-Biton; Minister van Innovatie, Wetenschap en Technologie Orit Farkash-Hacohen; en minister van Regionale Samenwerking Issawi Frej.

Later op de dag zal de president de centrale plenaire vergadering van de COP27 toespreken die wordt bijgewoond door wereldleiders.

Later zal de president een receptie bijwonen die wordt georganiseerd door president Sisi van Egypte en de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, voor COP27-deelnemers

29 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page