top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog is voor een 2-daags staatsbezoek aan Bahrein vertrokken. 'Kom met vredesboodschap'


President Herzog voor vertrek. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog is vanochtend vertrokken naar het koninkrijk Bahrein voor een staatsbezoek op uitnodiging van Zijne Majesteit Koning Hamad bin Isa Al Khalifa. President Herzog zal het eerste Israëlische staatshoofd zijn dat Bahrein bezoekt.

Voorafgaand aan het vertrek zei de president: “Dit is een nieuwe historische stap in de relatie tussen Israël en de Arabische staten, ondertekend met de Abraham-akkoorden, en een nieuwe stap in de richting van steeds meer naties die zich aansluiten bij de cirkel van vrede met de staat Israël. Ik zal te gast zijn bij de koning van Bahrein en zijn regering, en ik hoop kwesties van wederzijds belang te bespreken. Ik neem een ​​delegatie mee van mensen uit de industrie en economie. De economie van Bahrein groeit snel, het is erg indrukwekkend en het is een sterke economische natie in de regio.

“Morgen ben ik te gast bij de president van de Verenigde Arabische Emiraten, die een unieke conferentie lanceert over samenwerking op het gebied van ruimtevaart. Israël en de VAE zijn beide regionale machten op dit gebied, en als men vooruitkijkt, ziet men een ongelooflijk uitzicht op de samenwerking tussen zoveel industrieën van Israël, de VAE, Bahrein en andere landen die de Abraham-akkoorden hebben ondertekend, in de hoop om in de toekomst steeds meer naties op te nemen.

“Mijn bezoek is voornamelijk een bezoek van vrede. Temidden van protesten en andere afwijkende stemmen, is het feit dat er vandaag in de hoofdkrant en op de website in Bahrein een artikel van mij staat waarin ik een vredesboodschap breng en breng, een nieuwe stap in de richting van de opname van Israël in de regio, gebouwd op samenwerking voor het welzijn van de naties van de regio. Inshallah zullen we weer een stap in de richting van vrede zetten.”

Tijdens het staatsbezoek zal de president een bezoek brengen aan de Bahreinse hoofdstad Manama, waar hij ontmoetingen zal houden met de koning, koninkrijksambtenaren en leden van de Joodse gemeenschap, en hij zal samen met vertegenwoordigers van de Israëlische economische raad een bezoek brengen aan de Bahrain Economic Board of Development.

De president wordt vergezeld door een Israëlische economische delegatie, bestaande uit Ron Tomer, voorzitter van de Manufacturers Association of Israel; Nili Shalev, CEO van het Israel Export Institute; Amiram Appelbaum, voorzitter van de Israel Innovation Authority; Amir Shani, vice-president van de Federatie van Israëlische Kamers van Koophandel; Avi Hasson, CEO van Start-Up Nation Central; Nir Deutsch, directeur van de afdeling Buitenlandse Handel en Internationale Zaken van de Manufacturers Association of Israel; Sabine Segal, adjunct-directeur voor internationale zaken, Israel Export Institute; Yariv Becher, vice-president voor innovatiediplomatie bij Start-Up Nation Central; Pniel Rosenthal, stafchef van de voorzitter van de Israel Innovation Authority.

Morgen (maandag 5 december) reist president Herzog door naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij het Abu Dhabi Space Debate zal bijwonen en de president van de VAE HH Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan zal ontmoeten. Dit wordt de vierde ontmoeting van de president met president bin Zayed sinds zijn aantreden. Tijdens het bezoek zullen de leiders het versterken van de betrekkingen, het belang van vrede en manieren om de bilaterale samenwerking uit te breiden, bespreken.

28 weergaven0 opmerkingen
bottom of page