top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog kreeg een belletje van president Abbas voor Rosh Hashana


President Herzog. Foto via GPO


President Herzog ontving dinsdag een telefoontje van de Palestijnse president Abbas, ter gelegenheid van het Joodse Nieuwjaar, om hem en het Israëlische volk een gelukkig nieuwjaar te wensen.


Dit is de tweede oproep van Abbas met een Israëlische leider deze week, nadat hij maandag ook met minister van Defensie Benny Gantz sprak en de veiligheidssamenwerking tussen Jeruzalem en het Palestijnse veiligheidsapparaat besprak.


In het gesprek spraken hun hoop uit dat de civiele en veiligheidssamenwerking tussen Jeruzalem en Ramallah "zal worden verbeterd".


Volgens een officiële verklaring van het kantoor van president Herzog benadrukte Herzog de noodzaak van vriendschappelijke betrekkingen en samenwerking tussen Israëli's en Palestijnen om de recente toename van geweld tussen de twee partijen te verminderen.


Verder vermelde de verklaring van het kantoor van president Herzog dat beide leiders de hoop uitspraken dat het komend jaar de veiligheidssamenwerking zal worden verbeterd.114 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page