israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog nam deel aan herdenking Kristalnacht


Boodschappen van wereldleiders om muren Oude Stad van Jeruzalem. Foto Olivia Fitoussi via GPO


President Isaac Herzog nam dinsdagavond deel aan het "Let There Be Light"-initiatief van March of the Living, waarmee 83 jaar sinds Kristallnacht werd herdacht. Bovendien werd de President's Residence Synagogue verlicht als onderdeel van het project "Light the Synagogue" van de religieuze kibboetsbeweging.


Dinsdagavond nam president Isaac Herzog deel aan het "Let There Be Light"-initiatief van de beweging 'March of the Living', waarmee herdacht werd dat het 83 jaar geleden is dat de Kristallnacht, de Nacht van Gebroken Glas, plaatsvond.


Als onderdeel van het initiatief werden speciale boodschappen van wereldleiders en overlevenden van de Holocaust tegen antisemitisme en haat geprojecteerd op de muren van de oude stad van Jeruzalem en openbare gebouwen in Parijs, Thessaloniki, Warschau en Boedapest.


Bovendien werd de President's Residence Synagogue verlicht als onderdeel van het "Light the Synagogue"-initiatief van de religieuze kibboetsbeweging.


De speciaal verlichte synagoge in de residentie van president Herzog. Foto Afdeling woordvoerders van het kabinet van de president via GPO


President Isaac Herzog zei: "De nacht van Kristallnacht luidde het overschrijden van een noodlottige grens in, het signaal om alle terughoudendheid op te geven. In één nacht werd een onderliggend sentiment van antisemitisme de openlijke uitdrukking van velen. We zijn vastbesloten om elke conceptie te bestrijden en te ontwortelen van antisemitisme. We zullen er alles aan blijven doen om te onthouden, te herdenken en ervoor te zorgen dat dergelijke gruwelijke gebeurtenissen tot het verleden behoren, en alleen tot het verleden.'
30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws