top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog onthult: in Hamas handboek staat hoe elektrische schokken te gebruiken


Screenshot


President Isaac Herzog presenteerde zondagavond in een interview met het Amerikaanse netwerk CNN bewijsmateriaal gevonden bij Hamas-terroristen na de barbaarse aanval op zuid Israël een week geleden. Hij liet de kijkers een boekje zien met de titel “The Warrior's Guide – Jihad Version”, uitgegeven en verspreid door Hamas onder terroristen in het veld.


Daarnaast presenteerde de president schokkende foto's van de wreedheden tijdens het bloedbad in kibboets Be'eri, waar hij vanochtend een bezoek bracht.


In het boekje, teruggevonden op het slagveld, over een Hamas-terrorist die werd gedood nadat hij had deelgenomen aan de aanval op Israël, worden terroristen gedetailleerd geadviseerd over hoe ze een ontvoering moeten uitvoeren.


Volgens de beschrijving moeten de ontvoerders chaos en intimidatie creëren, gevangenen dwingen en blinddoeken, elektrische schokken gebruiken, en opdracht geven tot het executeren van iedereen die een bedreiging of afleiding kan vormen. Ze kregen ook de opdracht de gevangenen te verzamelen en indien nodig als menselijk schild te gebruiken, zonder onderscheid van religie, ras of geslacht.


Volgens de barbaarse tekst, vergelijkbaar met de terreurorganisatie ISIS, zijn de terroristen verplicht hun daden te documenteren door gijzelaars live te streamen en te executeren.


Ook stond in de handleiding een hoofdstuk waarin de IDF-rangen en hun belang werden uitgelegd, evenals een uitleg van de oorlogsmiddelen en technologische capaciteiten van de IDF.


Net als – en nog erger dan ISIS – plaatst de tekst wrede wreedheid in de kern van de acties van Hamas.


In zijn interview zei de president: “We worden geconfronteerd met een uiterst wrede, inhumane eindvijand die we zonder genade moeten uitroeien. Dit werd gevonden op het lichaam van een van de terroristen. Dit boekje is een instructiegids, hoe je een burgerlijk pand binnengaat, een kibboets, een stad, een moshav, hoe je inbreekt. En wat doe je als eerste? Vind jij de burgers? Martel je ze? Dit is het boekje – er staat precies in hoe je ze moet martelen, hoe je ze moet ontvoeren, hoe je ze moet ontvoeren. Dus daarom gaat het verhaal niet over Israël versus Palestijnen, of jodendom versus islam – God verhoede het – het verhaal gaat over mensen, de mensheid, zijn we met het goede of met het kwade, dat is waar de mensheid zou moeten staan. En de strijd die we nu voeren, als natie die opstaat als een leeuw, is tegen het kwaad, en we zullen het kwaad uitroeien zodat er goed zal zijn voor de hele regio en de wereld”.Hij voegde eraan toe: “Er is geen rechtvaardiging. Het is gewoon een ISIS-achtige ideologie die ons van de grond wil elimineren, en daarom moeten zij van de grond worden geëlimineerd.”


472 weergaven0 opmerkingen
bottom of page