top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontmoet ambassadeurs uit landen waarvan burgers zijn gedood en gegijzeld


Foto Haim Zach


President Isaac Herzog had vandaag, donderdag, een ontmoeting met de ambassadeurs in Israël uit Thailand, de Filipijnen, Tanzania en Nepal, wier burgers samen met Israëliërs werden gedood en gegijzeld tijdens de barbaarse terreuraanval van Hamas op 7 oktober.

Onder de doden en gevangennemingen bevonden zich studenten die landbouw studeerden, verzorgers en landarbeiders. De president benadrukte de belangrijke bijdrage van de buitenlanders aan de Israëlische samenleving en industrie, en dat hij deelde in hun verdriet en bezorgdheid. Hij merkte op dat dit een bewijs was van het feit dat bij de wreedheden van Hamas geen onderscheid werd gemaakt tussen het geloof, de etniciteit of de overtuigingen van hun slachtoffers.

President Herzog zei: “We zijn hier vanwege de tragedie die het volk van Israël, en veel mensen uit uw naties, is overkomen. We weten dat veel van uw burgers in Israël zijn vermoord, gedood, gemarteld, gewond en helaas gegijzeld.

Ambassadeur van Thailand, Pannabha Chandraramya, bedankte de president en zei: “Het is een trieste gebeurtenis, zoals u al zei, voor ons, het Thaise volk, lijden we veel. Ik denk dat we de tweede groep zijn na Israël die lijdt onder dit verlies. Tot nu toe hebben we bevestigd dat 23 Thaise mensen zijn vermoord; er moeten er nog enkele worden geïdentificeerd. De vermoorde personen werden geïdentificeerd door middel van de DNA-test. En op dit moment liggen er nog vier in het ziekenhuis, één is nog steeds bewusteloos vanaf de eerste dag, en we hebben de bevestiging gekregen dat er 29 gegijzeld worden.”

Ze voegde eraan toe: “Het nieuws over Israël verschijnt elke dag in de Thaise media, en we zijn bezorgd over het welzijn van de Thaise mensen die nog steeds hier in Israël wonen en werken, en we maken ons ook grote zorgen over degenen die zijn ontvoerd. . We willen weten waar ze zijn en hoe we ze kunnen helpen.”

Ambassadeur van de Republiek der Filipijnen, Pedro R. Laylo, Jr. zei: “Als gevolg van de aanval werden vier Filippijnse burgers vermoord. Het waren zorgverleners. In één verhaal beschermde ze haar afdeling en goten ze benzine over hen heen.’

President Herzog antwoordde: ‘Breng alstublieft ons oprechte verdriet en onze pijn over aan de president van de Filipijnen en aan de hele natie. Ik kan niet beschrijven hoe de zorgverleners zo belangrijk zijn voor onze samenleving.”

Ambassadeur van Nepal, Kanta Rizal, zei: “Tien Nepalese studenten, jonge studenten die hier elk jaar elf maanden lang komen voor het MASHAV-programma, zijn vermoord, één wordt vermist en er zijn er vier gewond.” Ze legde uit dat vijf stoffelijke resten van de slachtoffers alleen aan de hand van DNA konden worden geïdentificeerd omdat ze waren verbrand.

Ambassadeur in de Verenigde Republiek Tanzania, Alex Gabriel Kallua, zei: “Tanzania heeft meer dan 262 studenten die intensieve landbouwstudies doen. En we missen er twee. Ze werkten in het zuiden, vlakbij de grens met Gaza. Uit de informatie die we hebben blijkt dat niemand ze heeft teruggevonden, en we denken dat ze tot de ontvoerden in Gaza behoren.”

President Herzog concludeerde: “Ik wil jullie ambassadeurs bedanken. Uw burgers maken deel uit van het volk Israël dat de wreedheden van de ergste soort van 7 oktober onder ogen ziet, waarbij ze getuige zijn van de verschrikkingen en enorme moed, solidariteit en kracht tonen. Velen hebben onder tragische omstandigheden het leven verloren omdat ze werden aangevallen, omdat Hamas geen onderscheid maakt tussen welke religie, welk geloof dan ook, welk land of welke staat dan ook. Zesendertig landen zijn vertegenwoordigd in deze hele tragedie. Maar uw landen zijn het meest vertegenwoordigd in termen van het feit dat zoveel burgers van uw land met deze verschrikkelijke gruweldaad te maken hebben gehad. We weten hoe pijnlijk dit is omdat we allemaal pijn leden, en uw naties lijden ook, en we zullen onvermoeibaar werken om iedereen weer naar huis te brengen. Uw burgers zijn meedogenloos ontvoerd en naar Gaza gebracht als onschuldige mensen die in ons land kwamen studeren en werken en goed deden. Het Israëlische volk houdt van uw volk en waardeert het.”

131 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Henk Vinke
Henk Vinke
Nov 02, 2023

Uit, denk ik, 40 landen zijn inwoners van Israël vermoord of ontvoerd. Paspoorthouders, die in Gaza zijn, krijgen meer aandacht.

Like

Marcel Bijmolen
Nov 02, 2023

😥

Like
bottom of page