top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontmoet bondskanselier Scholz van Duitsland

Foto Maayan Toaff / GPO


President Isaac Herzog had zondag een ontmoeting met de bondskanselier van Duitsland, Olaf Scholz, in de residentie van de president in Jeruzalem.

 

Voorafgaand aan hun ontmoeting legden de twee korte verklaringen af.

 

President Herzog:

“Welkom bondskanselier Scholz, shalom, u bent een echte vriend en een loyale supporter van de staat Israël op een van de moeilijkste momenten na het gruwelijke bloedbad van 7 oktober.

 

Wij weten en waarderen het dat Duitsland ons de hele tijd bijstaat. En we respecteren een open en openhartige dialoog met u over alle onderwerpen van de dag. Wij stellen uw bezorgdheid over de humanitaire hulp aan de mensen in Gaza zeer op prijs, evenals over de uitkomst van deze oorlog. Maar in de eerste plaats zijn we het erover eens dat het hoofddoel van deze oorlog het terugbrengen van onze gijzelaars naar huis is. Dit is een grote humanitaire uitdaging. We hebben mensen van één jaar tot 85 jaar oud, inclusief overlevenden van de Holocaust. We hebben mensen die zich in een moeilijke fysieke situatie bevinden. We hebben jonge soldaten en jonge vrouwen, en we maken ons grote zorgen over elk van hen, elk moment van de dag. En we willen ze terugzien en ik denk dat dit uiteraard de belangrijkste inspanning van de internationale gemeenschap moet zijn, samen met alle andere uitdagingen die uit deze situatie voortvloeien. En tot slot, zeg ik en ik herhaal, dit is een oorlog die is gevoerd door de bondgenoten van Iran in onze regio. Het treft alle huishoudens in de wereld vanwege de Houthis-verstoring van de volle zee en het transport van goederen en diensten in de Rode Zee en het Midden-Oosten. Natuurlijk heeft het te maken met onze situatie ten opzichte van Libanon, en het is vooral een oorlog die werd gevoerd door de coalitie van Iran. En dat is de reden waarom de coalitie die bezwaar maakt tegen Iran Israël moet steunen bij het behalen van de volledige overwinning. Hartelijk dank en welkom.”

 

Bondskanselier Scholz:

“Bedankt dat je mij hebt ontvangen. Ik ben hier als vriend voor u en voor het volk, en we zullen Israël blijven steunen zoals we dat al zo lang doen. En ik zou ook willen onderstrepen dat het vrijlaten van de gijzelaars de eerste en belangrijkste vraag is, dus hopelijk zullen we enige vooruitgang boeken met de gesprekken die in Qatar gaande zijn, en dat dit een kans is: de gijzelaars moeten worden vrijgelaten. Te veel mensen hebben daar lange tijd geleden; ze hebben een heel, heel moeilijk leven gehad en we moeten alles doen wat we kunnen om hen te helpen daar weg te komen.

 

We hebben ook gesproken over de behoefte aan humanitaire hulp in Gaza, die volgens mij aan het verbeteren is, maar er zijn nog veel dingen te doen, omdat we meer hulp nodig hebben, meer humanitaire hulp om daar te komen. Dit is een vraag en we moeten manieren vinden om samen te werken om ervoor te zorgen dat niemand honger lijdt, dat er medische hulp komt.

 

En het is ook belangrijk dat we over de toekomst discussiëren, waardoor het volk, het Palestijnse volk, enige hoop krijgt dat er een toekomst kan zijn waarin zij zichzelf kunnen reguleren, waarin het haalbaar is om voor hun eigen staat te werken en iets dat in goede staat verkeert. partnerschap met Israël als staat in de regio – wat volgens mij een essentie is die niemand in twijfel trekt. Israël is een staat die veilig moet zijn, en wij zullen Israël steunen dat in vrede leeft en zoveel mogelijk werken aan de veiligheid van Israël.

 

Grote debatten, grote vragen, en ik ben heel blij hier weer te zijn. Bedankt."

173 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page