top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontmoet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog had vandaag, vrijdag, een ontmoeting in de Kiriya in Tel Aviv met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die op bezoek was in Israël. De bijeenkomst is de derde ontmoeting tussen de twee sinds de barbaarse terreuraanval van Hamas op 7 oktober en het daaropvolgende uitbreken van de oorlog.

Tijdens hun bijeenkomst presenteert president Herzog minister Blinken voorbeelden van methoden en materialen die door de IDF worden gebruikt om burgers van Gaza te waarschuwen voor voorgenomen militaire actie, en hen op te roepen naar de veilige zones te verhuizen.

President Herzog : “Welkom, meneer de secretaris, u bent een geweldige vriend, en we waarderen het en we respecteren het en ik wil u namens het volk van Israël van harte prijzen voor uw morele duidelijkheid, voor uw ongelooflijke toespraken, vooral die in de Senaat, die het duidelijke beeld en de echte waarheid gaf over het lot van de gijzelaars, over de tragedie die ons volk is overkomen, en natuurlijk over het inherente recht van de Israëli’s om zichzelf te verdedigen. We horen buiten de demonstratie de families. Ons hart gaat naar hen uit. We begrijpen het, we willen hun onmiddellijke vrijlating.

En tot slot wil ik iets zeggen over het humanitaire en internationale recht waaraan de staat Israël zich houdt. Dit is een folder die we naar de burgers van Gaza sturen, in overeenstemming met de regels van het internationaal recht, waarin we de burgers van tevoren – ook vóór Jabalya – waarschuwen en zeggen: ga alsjeblieft weg, want aangezien we het recht op zelfverdediging hebben, willen we je moet het terrein verlaten waar raketten, geweren, bommen en mortieren granaten zijn, en waar de afschuwelijke, gruwelijke aanvallen vandaan kwamen. Dus jij vertrekt, zodat wij naar binnen kunnen gaan, in overeenstemming met het internationaal recht, en ons volk kunnen verdedigen. Zes miljoen gesproken berichten, en vier miljoen sms-berichten, en 1,2 miljoen pamfletten, en daarnaast nog telefoontjes. Dit spreekt voor zich, aangezien we de burgers beschermen die naar de veilige zone verhuizen, hen de juiste en noodzakelijke humanitaire hulp bieden en ons in staat stellen onszelf te verdedigen.”


Foto Amos Ben-Gershom / GPO

Minister Blinken : ‘Dank u, meneer de president. Het is altijd goed om terug te zijn in Israël. Dit zijn moeilijke dagen, maar we zijn hier zoals we zijn geweest en zoals we zullen blijven: in solidariteit met Israël. Wij staan ​​sterk voor de stelling dat Israël niet alleen het recht, maar ook de plicht heeft om zichzelf te verdedigen, en al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat deze 7 oktober nooit meer kan plaatsvinden. Tegelijkertijd is het, zoals u zojuist duidelijk hebt gemaakt, van belang hoe Israël dit doet. En het is heel belangrijk dat als het gaat om de bescherming van burgers, die gevangen zitten in het kruisvuur van Hamas, alles wordt gedaan om hen te beschermen en hulp te bieden aan degenen die het zo hard nodig hebben, en die op geen enkele manier in de problemen zitten. verantwoordelijk voor wat er op 7 oktober is gebeurd. Dus daar werken we samen aan. Maar we hebben een gedeelde vastberadenheid en die vastberadenheid zal niet afnemen. We denken ook elk moment aan onze gijzelaars. Zoveel Israëliërs, Amerikanen en andere staatsburgers. En we zijn vastbesloten om alles te doen wat we kunnen om ze veilig terug te brengen, zodat ze hun families en dierbaren kunnen helpen. Bedankt."

110 weergaven1 opmerking

1 Comment


Henk Vinke
Henk Vinke
Nov 03, 2023

Doorpakken

Like
bottom of page