top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontmoet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken

Foto Amos Ben-Gershom


President Isaac Herzog had vanochtend, dinsdag, een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die Israël en de regio bezocht. De bijeenkomst, gehouden in Tel Aviv, was de vijfde sinds de wreedheden die Hamas op 7 oktober tegen Israël beging.

 

President Herzog zei: “Goedemorgen, dames en heren. Goedemorgen staatssecretaris Blinken. Zoals altijd is het een genoegen je hier in Israël te hebben. Wij zijn u zeer dankbaar voor uw steun en voor uw standvastige inzet voor de veiligheid van Israël en om ervoor te zorgen dat Israël deze oorlog wint, omdat het een oorlog is die de internationale waarden en de waarden van de vrije wereld aantast.


Gisteren had ik een lang gesprek met de vice-president, het was een productief gesprek. En ik zou willen herhalen wat ik haar vertelde: donderdag zal er een procedure starten bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag, waarbij Zuid-Afrika Israël heeft aangeklaagd wegens vermeende genocide. Er is niets gruwelijker en belachelijker dan deze bewering. Eigenlijk roepen onze vijanden, de Hamas, in hun handvest op tot de vernietiging en vernietiging van de staat Israël, de enige natiestaat van het Joodse volk.


De Conventie tegen Genocide werd door de internationale gemeenschap ingevoerd na de ergste wreedheden van de mensheid, de Shoah en de Holocaust, die specifiek tegen de Joden, het Joodse volk, was gericht om het Joodse ras, het Joodse volk, te elimineren. In het handvest van Hamas is het in heel veel opzichten vrijwel identiek. En hier, met de hypocrisie van Zuid-Afrika, zullen we aanwezig zijn bij het Internationale Gerechtshof en met trots onze zaak presenteren van het gebruik van zelfverdediging onder ons meest inherente recht onder het internationaal humanitair recht, waar we ons uiterste best doen onder extreem gecompliceerde omstandigheden. ter plaatse, om ervoor te zorgen dat er geen onbedoelde gevolgen zullen zijn en dat er geen burgerslachtoffers zullen vallen.


We waarschuwen, we roepen, we laten zien, we sturen pamfletten, we gebruiken alle middelen die het internationale recht ons in staat stelt om mensen te verhuizen, zodat we deze enorme stad van terreur daaronder, in de huizen van mensen, kunnen ontrafelen. , woon- en slaapkamers, moskeeën en winkels en scholen. Gisteren hebben we een enorme terreurfabriek ontrafeld onder een humanitaire corridor die Israël gebruikt om de burgers van Gaza te helpen.

 

“Ik wil de Verenigde Staten van Amerika, president Biden en de regering, en u, minister Blinken, bedanken voor uw morele plicht, voor het feit dat u standvastig achter Israël staat in deze strijd, die duidelijk te maken heeft met menselijkheid en met de waarden van de vrije wereld. Hartelijk dank."

 

Minister Blinken zei: “Dank u, meneer de president. Zoals altijd waarderen we het leiderschap van de president enorm in deze ongelooflijk uitdagende tijden voor Israël, voor de landen in de regio, en vooral voor de mensen die blijven lijden. Ik kom zojuist uit een aantal landen in de regio, Turkije, Griekenland, Jordanië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, en ik wil ook iets van wat ik van die leiders heb gehoord met de president kunnen delen. zoals later vandaag met de premier en het kabinet. En natuurlijk krijgen we de gelegenheid om bij de families van enkele gijzelaars te zitten en onze niet aflatende inspanningen te bespreken om iedereen thuis te brengen, terug bij hun families. En er is vooral veel om over te praten, over de weg vooruit. Dus ik kijk uit naar deze gesprekken, zoals altijd, heel erg bedankt.”

120 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page