top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontmoet Europese Joodse leiders en benadrukt zijn bezorgdheid over antisemitisme


Foto GPO


President Isaac Herzog had vandaag, dinsdag, een ontmoeting met leiders van de Europese Joodse gemeenschap, onder leiding van de voorzitter van het Europese Joodse Congres, Ariel Muzicant.

Tijdens hun bijeenkomst uitte president Herzog zijn ernstige bezorgdheid over de aanzienlijke toename van antisemitisme in Europa over de hele wereld. Hij zei: “Dit is een boodschap die luid en duidelijk moet worden gehoord. Als ze zeggen van de rivier naar de zee, bedoelen ze zonder uitzondering joden. Als ze op campussen tegen Israël demonstreren, bedoelen ze zonder uitzondering Joden. Als ze Israël bekritiseren, dat vecht om het volk te verdedigen en vecht tegen de meest brutale aanval die de mensheid de afgelopen generatie heeft gezien, bedoelen ze Joden.

“Dit is niet alleen een strijd tegen Israël. Het is een strijd tegen antisemieten over de hele wereld, en we zijn hier om onze broeders en zusters van Joodse gemeenschappen over de hele wereld te versterken, om solidariteit met hen te tonen, omdat we hier allemaal samen in zitten.

“Wij steunen de Joodse gemeenschappen. Wij doen een beroep op de wereldleiders en op de leiders van elke staat om ervoor te zorgen dat Joden worden beschermd en verdedigd, en dat de strijd tegen antisemitisme in alle lagen van het rechtssysteem en de wetshandhavingssystemen aan bod komt, zodat Joden niet gewond raken.

“Hamas, Al Qaeda en ISIS willen ons allemaal van de aardbodem verbannen. Het begint met Israël, het begint met de Joden. Daar zal het nooit eindigen. Europa zal de volgende zijn. En daarom voeren wij een strijd namens de hele wereld.”

172 weergaven0 opmerkingen
bottom of page