top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontmoet leden Joodse gemeenschap Bahrein en neemt deel aan economisch forum


Screenshot video


President Isaac Herzog heeft zondag een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap van het Koninkrijk Bahrein, en nam later deel aan een economisch forum.


Onder de leden van de Joodse gemeenschap waren Eitan Naeh, ambassadeur van Israël in Bahrein; Ebrahim Nonoo, voorzitter van de raad van toezicht van de plaatselijke synagoge, die door de autoriteiten wordt erkend als de vertegenwoordiger van de joodse gemeenschap; Houda Nonoo, voormalig Bahreinse ambassadeur in de Verenigde Staten, en de eerste Jood in de rol; Aby Nonoo, zakenman; Nancy Khedouri, lid van de Bahreinse Shura-raad en vertegenwoordiger van Bahrein bij het World Jewish Congress; en anderen.

De president zei: "Ik ben erg ontroerd om hier te zijn. Dit, komst en bezoek aan de Joodse gemeenschap in Bahrein is echt geschiedenis in wording, terwijl we zo'n ongelooflijke vrede en geweldige relaties hebben met Zijne Majesteit de Koning. We hebben allemaal tijd samen doorgebracht tijdens de lunch en je kunt de grote genegenheid en het respect zien tussen het leiderschap en onze naties. Een ding dat naar voren kwam in onze discussie was het enorme respect van de koning en zijn familie voor de Joodse gemeenschap van Bahrein.

De joodse gemeenschap in Manama is inheems. Het is gebaseerd op immigratie naar Bahrein in de vroege jaren 1880, voornamelijk uit Irak, Iran en Koeweit. In Bahrein wonen enkele tientallen joden. Het grootste deel van de gemeenschap is bejaard en de meeste jongeren zijn vertrokken.

Aan het begin van de bijeenkomst gaf de gemeenschap de president drie geschenken van historische waarde: een Farhi gebedenboek met een Arabische vertaling, een boek met details over de geschiedenis van de Bahreinse joodse gemeenschap en een kopie van de vergunning om in 1931 de plaatselijke synagoge te stichten. .Na zijn ontmoeting met de Joodse gemeenschap van Bahrein nam president Isaac Herzog zondagavond deel aan een economisch forum dat werd gehouden in de Bahrain Economic Development Board, met deelname van de kroonprins en premier van het Koninkrijk Bahrein, ZKH Salman bin Hamad Al Khalifa.


Tijdens het evenement kondigde de president aan dat binnenkort een uitgebreide zakendelegatie Bahrein zal bezoeken om de economische samenwerking te bevorderen.


President Isaac Herzog zei aan het begin van het evenement: "Het is een grote eer voor ons om hier te zijn. Uw gastvrijheid betekent zoveel voor ons en voor onze delegatie. Ik ben zo blij om onze tegenhangers te ontmoeten. In deze bijeenkomst zullen we spreken over hoe we de economische betrekkingen tussen onze naties kunnen verhogen en vooruitgaan en opmerkelijk verbeteren. Zoals u correct zei, ontketenden de Abraham-akkoorden energie die eronder bestond maar tussen de naties moest worden gerealiseerd, en we voelen ons echt in de familie. We voelen dat echt we ontmoeten onze neven, onze broers en zussen. Ik breng een boodschap van goede wil en felicitaties van het volk van Israël naar het volk van Bahrein, in de hoop meer zakelijke contacten en andere relaties op alle gebieden van het leven te creëren, zodat we het hele leven kunnen laten zien regio waarom vrede zo belangrijk is."


De president werd vergezeld door een Israëlische economische delegatie die hij leidt, bestaande uit Dr. Ron Tomer, voorzitter van de Manufacturers Association of Israel; Nili Shalev, CEO van het Israel Export Institute; Amiram Appelbaum, voorzitter van de Israel Innovation Authority; Amir Shani, vice-president van de Federatie van Israëlische Kamers van Koophandel; Avi Hasson, CEO van Start-Up Nation Central; Nir Deutsch, directeur van de afdeling Buitenlandse Handel en Internationale Zaken van de Manufacturers Association of Israel; Sabine Segal, adjunct-directeur voor internationale zaken, Israel Export Institute; Yariv Becher, vice-president voor innovatiediplomatie bij Start-Up Nation Central; en Pniel Rosenthal, stafchef van de voorzitter van de Israel Innovation Authority.


Tijdens het evenement werd ook een nationaal plan van het Koninkrijk Bahrein gepresenteerd samen met nationale prioriteiten, evenals de geschiedenis van Bahrein, de economische vooruitzichten, het herstelbeleid na COVID en toekomstige projecten en uitdagingen.
47 weergaven0 opmerkingen
bottom of page