top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontvangt de bondskanselier van Oostenrijk, Nehammer


Foto Kobi Gideon / GPO


President Isaac Herzog had vandaag, woensdag, in Tel Aviv een ontmoeting met de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer, die Israël bezocht om solidariteit te tonen met het Israëlische volk, na de gruwelijke massamoord van Hamas op 7 oktober.

President Herzog : “Welkom in Israël beste bondskanselier Neehammer, u bent een geweldige vriend van Israël op een van onze ergste momenten als natie sinds de oprichting van de staat Israël.

“Ik ben net terug van een ontmoeting met een andere gemeenschap die ontheemd is. De gemeenschap van Nahal Oz, die veel leden verloor die werden vermoord tijdens de gruwelijke aanval op 7 oktober. Ze hebben leden die zijn ontvoerd naar Gaza - de eis van de hele natie hier en van het volk van Israël in het algemeen, en natuurlijk de gemeenschap, is voor de onmiddellijke vrijlating en de onmiddellijke terugkeer van de gekaapten naar Israël.

“Hamas heeft gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid begaan. Ik hoor woorden, zinnen en commentaren van verschillende leiders op een manier die probeert een reden voor terreur te onderkennen. Er is geen reden voor terreur, er is geen rechtvaardiging voor terreur. Er is voor niemand het recht om terreur tegen iemand anders te gebruiken. Met alle respect voor al deze deskundigen: ik nodig ze uit om te zien wat er in de vreedzame regio rond Gaza is gebeurd. Vredelievende mensen die elke dag werkten en daadwerkelijk voor hun buren in Gaza zorgden – hoe ze werden afgeslacht en geslagen en aangevallen en verkracht en verbrand, en hoe ze hun hoofden en ook die van hun kinderen afhakten. Dus ik denk dat dit het moment is voor solidariteit en bedankt dat je hier bij ons bent.”

Kanselier Nehammer : “Dank u, meneer de president, we staan ​​hier vandaag zij aan zij, en het is een teken van solidariteit met Israël, met het volk in Israël, en een teken van onze gezamenlijke strijd tegen het terrorisme.

Wij veroordelen de gruwelijke terreuraanval van Hamas op Israël op 7 oktober, en de barbaarse moord op onschuldige burgers, en wel in de sterkst mogelijke bewoordingen. Hamas moet gijzelaars onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrijlaten. Er bevindt zich ook een Oostenrijks-Israëlische dubbele nationaliteit onder de gijzelaars, wiens vader ik later vandaag zal ontmoeten.

“Israël heeft het volste recht om zichzelf te verdedigen in overeenstemming met het internationaal recht. Omdat er nooit – zoals u zei – een rechtvaardiging bestaat voor terreur. We moeten de terreur hier en nu met al onze macht bestrijden en daarmee voorkomen dat de terreur zich in uw regio en ver daarbuiten verspreidt. Om het duidelijk te zeggen: we moeten de terreur uitroeien en Oostenrijk staat aan uw zijde.

“We moeten de overloop voorkomen – om dit te bereiken moeten alle krachten in de regio en daarbuiten samenwerken – ik denk dat het nu heel belangrijk is – er worden intensieve inspanningen geleverd op de achtergrond en op alle niveaus, politiek, diplomatiek en in de veiligheidssector. Wij staan ​​in nauw contact met internationale partners. We doen ons best omdat het het doel moet zijn dat alle mensen in Israël en Oostenrijk, Europa en in de wereld in veiligheid leven. En omdat er geen grotere vijand van de democratie is dan angst.

“Als Oostenrijkse bondskanselier zal ik alles doen wat ik kan om antisemitisme te bestrijden en het joodse leven te bevorderen, want Never Again is nu meneer de president.”

141 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page