top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontvangt geloofsbrieven van zes nieuwe ambassadeurs


Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog ontving dinsdag de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeurs van Sri Lanka, Ecuador, Guatemala, Ethiopië, Uruguay en Portugal, tijdens een reeks officiële ceremonies in de President's Residence in Jeruzalem.

De binnenkomende ambassadeurs werden verwelkomd door het IDF-orkest dat hun respectievelijke volksliederen speelde en ze inspecteerden een IDF-erewacht op het Ceremonial Plaza, waarna ze hun geloofsbrieven presenteerden aan de president in de Grote Zaal. De president hield een audiëntie bij elke ambassadeur, waarna elke ambassadeur het gastenboek ondertekende. Aan het einde van elke ceremonie werd het Israëlische volkslied gespeeld.

De eerste ambassadeur die zijn geloofsbrieven aan de president overhandigde, was de nieuwe ambassadeur van de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka. HE Menik Hitihamy Mudiyanselage Nimal Bandara. "Het eerste bezoek van een Israëlische president aan Sri Lanka werd gebracht door mijn vader, die president Jayewardene in 1986 ontmoette", zei president Herzog. “Mijn ouders waren erg onder de indruk van wat ze in Sri Lanka zagen.”

Naast haar presentatie van haar geloofsbrieven was de inkomende ambassadeur van de Republiek Ecuador, ZE mevrouw Maria Concepción Barahona Páez. 'We zijn zo blij dat je er bent. Ecuador is een goede vriend van Israël. We hebben vorig jaar president Lasso ontvangen. Het was een grote eer voor ons, en ik geloof dat het onze relaties enorm heeft versterkt. Zo welkom!"

Vervolgens ontving de president de geloofsbrieven van ambassadeur van de Republiek Guatemala, ZE Ava Atzum Arévalo de Moscoso, die in haar vorige functie vice-minister van Buitenlandse Zaken van Guatemala was. President Herzog heette haar welkom en zei: 'Welkom in Israël, mevrouw de ambassadeur. U vertegenwoordigt een van de landen die historisch gezien het dichtst bij Israël staan, vanaf de eerste dag.” De inkomende ambassadeur zei: “We vieren dit jaar 75 jaar diplomatieke betrekkingen en vijf jaar sinds onze ambassade naar Jeruzalem verhuisde. Iedereen in Guatemala houdt van Israël en het is een enorm voorrecht voor mij om mijn land hier te vertegenwoordigen.”

Daarna presenteerde ambassadeur van Ethiopië, ZE de heer Tesfaye Anteneh, zijn geloofsbrieven aan de president. De twee bespraken het belang van de betrekkingen tussen Ethiopië en Israël. "Dhr. Ambassadeur, het is een grote eer om uw geloofsbrieven te ontvangen', zei de president, vooral gezien de nauwe historische en sentimentele banden tussen Israël en uw land. We hebben een ongelooflijke Ethiopische gemeenschap in Israël en kijken ernaar uit om onze relatie zoveel mogelijk te versterken.”

De nieuwe ambassadeur voegde eraan toe: “Ethiopië en Israël delen lange historische banden, die 3000 jaar geleden begonnen met de koningin van Sheba en koning Salomo. Daarom is de verbinding tussen onze naties zo geweldig. Ik ben van plan me tijdens mijn verblijf hier te concentreren op het versterken van de bilaterale banden tussen onze naties. En verder ben ik Israëlische technologie gaan studeren.”

Na hem presenteerde de ambassadeur van de Oriental Republic of Uruguay, ZE de heer Manuel Etchevarren Aguerre zijn geloofsbrieven aan de president, die zei: “We zijn verheugd dat u hier bent. We zien Uruguay als een zeer goede vriend van Israël, en als een ongelooflijk land dat altijd bij ons is.”

De ambassadeur bedankte de president en zei: “Ik denk dat de banden met Israël erg belangrijk zijn. Israël is vanaf het begin tot op de dag van vandaag een vriend van ons geweest.”

Ten slotte presenteerde ambassadeur van de Portugese Republiek, ZE de heer Luís Filipe Ribeiro da Silva Barros, zijn geloofsbrieven. De president opende zijn toespraak door op te merken dat het een grote eer voor hem was om de ambassadeur te verwelkomen. Hij voegde eraan toe: “Uw land is een goede vriend van ons en de betrekkingen met Portugal zijn speciaal voor ons. Breng alstublieft mijn hartelijke groeten over aan uw president, die een geweldig persoon en dierbare vriend is. Ik wens u een zinvolle dienst in Israël.” De ambassadeur dankte de president voor zijn vriendelijke woorden en voor de warme ontvangst.


101 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page