israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog ontvangt luchtmachtcommandanten van over de hele wereld, ter ere van Blue Flag


President Herzog met alle luchtmachtcommandanten. Foto Kobi Gideon (GPO)


Dinsdag verwelkomde president Isaac Herzog de commandanten van verschillende buitenlandse luchtmachten in zijn residentie n het kader van de internationale Blue Flag-oefening, Israëls grootste en meest geavanceerde luchtoefening ooit.


Op bezoek bij de president waren de Israëlische luchtmachtcommandant Maj. Gen. Amikam Norkin en de commandanten van de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten, Nederland, Denemarken, Noorwegen, België, Griekenland en Cyprus, evenals hooggeplaatste generaals van de United States Air Force en de luchtmachten van India, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk.


President Isaac Herzog prees de samenwerking van zoveel buitenlandse luchtmachten met de Israëlische luchtmacht als bewijs van een paradigmaverschuiving in het Midden-Oosten, en hij benadrukte het belang van gemeenschappelijke inspanningen tegen pogingen om de regionale stabiliteit te ondermijnen, zeggende: “Deze samenwerking leert ons waar we onze inspanningen kunnen verleggen binnen de mensheid zelf en in de regio. Wat u hier doet, is stabiliteit verankeren in een tumultueuze regio die wordt geconfronteerd met terroristen en Iran. We worden geconfronteerd met één coalitie, een coalitie van haat, terreur en radicalisering, geleid door Iran. We zijn hier om ervoor te zorgen dat de vrede zegeviert."


De president sloot af met de deelnemers veel succes te wensen en te zeggen dat hij hoopte hen te blijven ontmoeten, alleen in tijden van vrede.


De Israëlische luchtmachtcommandant Maj. Gen. Amikam Norkin voegde toe: “We moeten nieuwe strategieën aannemen om de huidige dreigingen in deze periode het hoofd te bieden. De Israëlische luchtmacht moet zich voorbereiden op en het hoofd bieden aan een reeks dreigingen, waarbij ze enerzijds het Iraanse nucleaire project en anderzijds terreurorganisaties het hoofd moet bieden. Eerst en vooral moeten we ons verdedigen. De IAF gaat door naar de vijfde generatie en bouwt aan het Next Generation Air Force-programma. Naar mijn mening is deze ontmoeting vandaag en uw partnerschap en wat we hier tussen onze troepen doen, een brug voor het aanknopen van diplomatieke internationale banden. Luchtdiplomatie is een brug voor regionale stabiliteit, en dit is mijn visie.”


De Blue Flag oefening wordt tussen 17 en 28 oktober gehouden op de Uvda Air Force Base. De oefening heeft tot doel de strategische internationale samenwerking te versterken door middel van gedeeld leren over de integratie van vliegtuigen van de vierde en vijfde generatie in complexe operationele scenario's, met een focus op het verbreden en verbeteren van de operationele capaciteiten van de deelnemende strijdkrachten. Samen met de Israëlische luchtmacht trainen de internationale luchtmachten voor gezamenlijke tactische vluchten tegen een verscheidenheid aan dreigingen met behulp van geavanceerde technologieën.
47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws