top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog spreekt met de Amerikaanse vice-president Kamala Harris


Foto GPO


President Isaac Herzog sprak dinsdagavond telefonisch met de Amerikaanse vice-president Kamala Harris, die opriep om haar solidariteit te betuigen met het Israëlische volk, aangezien het land één maand geleden is sinds de wreedheden van 7 oktober door Hamas-terroristen.

President Herzog bedankte vice-president Harris voor haar oproep en voor haar steun aan het Israëlische volk, en herhaalde de waardering van het Israëlische volk voor de standvastige steun van president Biden en zijn regering.

Hij merkte op dat de onmiddellijke en onvoorwaardelijke terugkeer van de gijzelaars de voornaamste zorg van Israël is. Hij herhaalde de verklaring van premier Netanyahu van de afgelopen uren, dat er geen staakt-het-vuren zou kunnen komen zonder de vrijlating van de gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden, waaronder vrouwen, mannen, ouderen, kinderen en baby's zo jong als tien maanden oud.

Vice-president Harris herhaalde haar steun voor het recht van Israël om zichzelf te verdedigen en benadrukte het belang van het welzijn van de burgerbevolking en de humanitaire situatie in Gaza. De president antwoordde door op te merken dat Israël zich houdt aan zijn verantwoordelijkheden om het internationaal humanitair recht na te leven, terwijl het zichzelf blijft verdedigen en de terroristische infrastructuur van Hamas, die ingebed was in de burgerbevolking van Gaza, ontwortelt. Hij herhaalde de voortdurende inzet van Israël voor de levering van humanitaire hulp aan Gaza, die de afgelopen dagen aanzienlijk was toegenomen – zelfs terwijl Israëlische gijzelaars de toegang tot het Internationale Rode Kruis werd ontzegd en er geen informatie over hun welzijn werd verstrekt.

Ten slotte spraken de president en de vicepresident over hun gedeelde bezorgdheid over de dramatische toename van antisemitisme over de hele wereld. De president uitte zijn verontrusting over de dood van een aanhanger van Israël na een pro-Palestijnse demonstratie in de VS.

166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page