top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog spreekt tijdens openingsceremonie van de 470 Wereldkampioenschappen gemengd zeilen


Foto Kobi Gideon / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog woonden de openingsceremonie bij van de 470 Wereldkampioenschappen gemengd zeilen 2022. Ook aanwezig waren de voorzitter van het Israëlisch Olympisch Comité, Yael Arad, en de voorzitter van de Israel Sailing Association, Shay Bober.

President Herzog begon zijn opmerkingen en zei: "De staat Israël is erg trots om de 470 Wereldkampioenschappen gemengd zeilen te organiseren, waarvan we de opening vandaag vieren. We zijn verheugd om hier atleten uit 20 landen te ontvangen, de top van hun spel in de wereld. Ik hoop dat je buiten deze wedstrijd ook de kans krijgt om door ons prachtige land te reizen en te ontdekken dat het alles van alles bevat: prachtige geschiedenis en een veelbelovende toekomst, prachtige landschappen en geweldige mensen, en natuurlijk, uitstekend eten."

De president vervolgde: "We zijn erg trots op een van de takken van sport die ons met zo'n trots over de hele wereld vertegenwoordigen, wat Israël zijn eerste Olympische medaille en twee Olympische bronzen medailles heeft opgeleverd, en de toekomst is nog rooskleurig."

De president besloot met de officiële aankondiging van de start van het toernooi en zei: "Het is een eer voor mij om de Mixed 470 Olympic Sailing World Championships te openen. Veel succes!"


27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page