top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog tegen Eden Golan: "het was een nationale missie"

Eden Golan bij terugkeer. Foto KAN News.


President Yitzhak Herzog feliciteerde vandaag (zondag) Eden Golan met haar succesvolle Eurovisie-optreden : "Beste Eden, ik wil je bedanken namens het hele volk Israël. Je hebt zo'n fantastisch optreden gedaan. Je hebt ons veel eer gebracht. Je hebt veel moed getoond en heb trots gestaan ​​tegenover al die haters van Israël en allerlei soorten aanvallers en antisemieten. Het was geen gemakkelijke nationale taak en ik dank je enorm."


Eden bedankte de president: “Bedankt voor het voorrecht om ons land te vertegenwoordigen in zo’n gekke tijd en voor alle hulp om dit mogelijk te maken, ik waardeer het echt heel erg, het is niet vanzelfsprekend Het is iets dat ik nooit zal vergeten."De president benadrukte dat een dergelijk optreden de reden is dat hij erop stond dat Israël deelnam aan de competitie: “Ik denk dat het essentieel is dat Israël op elk podium verschijnt, dat de goede naam en mooie stem van Israël op elke locatie gehoord wordt en dat we meer en meer zien. meer Israëli's en we zullen niet opgeven."


Herzog uitte zijn waardering voor de jonge zangeres, die tijdens haar repetities en optredens te maken kreeg met boegeroep: "Wat indrukwekkend was, was je mentale kracht. Je stond op tegen boegeroep en toonde een ongebruikelijke mentale kracht. Ik wil je vertellen dat we je echt groeten, vanuit de grond van ons hart wensen we je het allerbeste toe. Ik hoop dat we hetzelfde ook op de Olympische Spelen zullen zien." De president voegde aan het einde toe: "Ik was erg ontroerd dat jr het lied hebt opgedragen aan de ontvoerden en aan de voor wie we bidden dat ze spoedig naar huis zullen terugkeren."

621 weergaven1 opmerking

1 bình luận


Ton van Hagen
12 thg 5

Gefeliciteerd met jullie 5e plaats

Thích
bottom of page