top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog tijdens de inauguratieceremonie van de Mobileye Campus in Jeruzalem: "we moeten Sinwar pakken, levend of dood"

Screenshot YouTube


‘De Israëlische industrie op volle kracht zien bloeien – dat is de echte overwinning", aldus president Herzog vandaag in Jeruzalem, maar daarnaast is het gevangennemen of doden van Hamas' Gaza-leider Yahya Sinwar de beslissende factor is bij het vrijlaten van gijzelaars die door de terreurgroep in Gaza worden vastgehouden..

 

Wat betreft de onderhandelingen over de vrijlating van de gijzelaars. De realiteit is dit – en de wereld en wij moeten het onder ogen zien – alles begint en eindigt met Yahya Sinwar. Hij is degene die heeft besloten tot het bloedbad in oktober, sindsdien probeert hij het bloed van onschuldigen te vergieten, hij is het die de regionale situatie wil laten escaleren, de Ramadan wil ontheiligen, en alles wil doen om het samenleven in ons land en in de wereld te vernietigen. hele regio, om onenigheid onder ons en over de hele wereld te zaaien. Hij zoekt terreur, en de hele wereld en onze hele regio moeten weten dat de verantwoordelijkheid bij hem ligt, en bij hem alleen. Het zal niet werken. Wij zullen het niet toestaan.

 

Op dit moment moeten we verenigd en vastberaden zijn. Israël doet er alles aan om de gijzelaars naar huis te brengen. Op allerlei terreinen alles in het werk stellen.

 

Uiteindelijk is er geen keuze. We moeten de strijd voortzetten en we moeten Sinwar bereiken – levend of dood – zodat we de gijzelaars thuis kunnen zien.

 

Vanaf hier bied ik kracht aan de families van de gijzelaars, en ik zeg tegen hen: de staat Israël zal er alles aan doen om hen terug naar huis te brengen."

 
286 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page