israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog verrast Angela Merkel met bijzonder geschenk: "erebeurs in haar naam"


President Herzog schonk bondskanselier Merkel een ingelijste kopie van een certificaat waarin de erebeurs werd vastgelegd. Foto Haim Zach (GPO)


Tijdens de ontvangst voor de lunch op zondag van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel, verraste President Herzog haar met een bijzonder geschenk: de instelling van een erebeurs in haar naam voor excellente vrouwelijke wetenschappers aan het Weizmann Instituut.


De "Dr. Angela Merkel Postdoctoral Fellowship for Outstanding Women Scientists in Chemical Physics" aan het Weizmann Institute of Science zal de bondskanselier van Duitsland erkennen voor haar inzet voor wetenschap en vriendschap met de staat Israël.


De fellowship wordt eenmaal per jaar uitgereikt in een open call door de Feinberg Graduate School van het Weizmann Institute. Een commissie van wetenschappers zal de postdoctorale beurs toekennen aan vrouwelijke wetenschappers die hebben bewezen excellentie te hebben in hun respectievelijke onderzoeksgebieden.


President Herzog legde de gedachte achter dit speciale geschenk uit: "Er kan geen passender eerbetoon zijn aan Angela Merkel, een wetenschapper door opleiding en een vooraanstaand pleitbezorger van de vooruitgang van vrouwen in de wereld van de wetenschap, dan deze ere-postdoctorale beurs in haar naam voor uitmuntende vrouwelijke wetenschappers.


Foto Haim Zach (GPO)


“Gedurende haar zestien jaar als bondskanselier van Duitsland is Angela Merkel een formidabele leider geweest, wiens belangrijkste toewijding aan staatsmanschap op basis van morele waarden haar blijvende erfenis zal zijn. Een uiting van haar diepe principes is haar persoonlijke toewijding aan de veiligheid van Israël en de herdenking van de Holocaust.”


De Duitse bondskanselier Angela Merkel bedankte president Herzog en zei: “Ik wil u bedanken, president Herzog, voor dit warme en vriendelijke geschenk en voor de belangrijke discussie die we vandaag hebben gehad over het verleden en de toekomst. Voor mij is het een genoegen om mijn ambt te verlaten, wetende dat de betrekkingen tussen onze landen zo goed zijn als ze zijn. Het vervult me ​​met optimisme te weten dat onze regeringen zullen doorgaan met belangrijke voorlichting over Holocaustherdenking. Dank aan u en de voorzitter van het Weizmann Instituut voor dit prachtige geschenk. Het is heel belangrijk om vrouwen in wetenschap en technologie te blijven promoten.”
59 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws