top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog verwelkomt minister van Buitenlandse Zaken van VAE, sjeik Abdullah bin Zayed


Foto Koby Gideon / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog organiseerden vanmiddag een officiële lunch in de residentie van de president in Jeruzalem ter ere van de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten, Zijne Hoogheid Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

De sjeik kwam aan het hoofd van een hooggeplaatste delegatie onder wie Reem Bint Ebrahim Al Hashimy, minister van Buitenlandse Zaken van de VAE voor Internationale Samenwerking; Noura bint Mohamed Al Kaabi, minister van Cultuur en Jeugd van de VAE; Mohamed Al Khaja, ambassadeur van de VAE in Israël.

Bij zijn aankomst werd Sheikh Abdullah bin Zayed persoonlijk ontvangen door de president en de First Lady. Vervolgens tekende hij het gastenboek en ontmoette hij president Herzog in zijn bureau, waar hij hem een ​​brief overhandigde van de president van de VAE, Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Foto Koby Gideon / GPO


President Isaac Herzog zei aan het begin van de bijeenkomst: "De wereld kijkt met ontzag en respect naar de Abraham-akkoorden en zegt dat er op veel manieren een nieuw Midden-Oosten is dat wordt gecreëerd en vooruitgaat."

Sheikh Abdullah bin Zayed, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE, voegde toe: "Dit is historisch, maar ik denk dat dit in veel opzichten een relatie is waarvan maar weinigen dachten dat ze over twee jaar zo succesvol zou zijn."

President Herzog en de First Lady organiseerden vervolgens een officiële lunch ter ere van de sjeik in de Grote Zaal van de residentie van de president.

President Herzog zei aan het begin van de lunch: “We zijn zo vereerd en ontroerd door uw bezoek hier in de residentie van de president in Jeruzalem, in Israël. In feite is dit uw eerste bezoek aan Jeruzalem en we zijn zo blij dat u bij ons bent in de residentie van de president. Michal en ik zijn zeer verheugd u hier te mogen ontvangen om twee jaar sinds de baanbrekende Abraham-akkoorden, waarvan u de ondertekenaar was, precies twee jaar geleden in het Witte Huis te vieren met voormalig premier Benjamin Netanyahu en met de minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein samen met President Trump.

“We verwelkomen jeu hier met open armen en open harten. Wij heten u welkom in ons huis als dromers kijken naar een droom die uitkomt. Breng alstublieft onze hartelijke wensen en groeten over aan uw grote leider, uw president en broer, en onze broer, Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, de leider van uw land. Dit is een vreugdevolle viering voor ons allemaal omdat het een paradigmaverandering in het Midden-Oosten markeert, van het laten klinken van nieuwe stemmen, van het schilderen van nieuwe horizonten voor onze kinderen en hun toekomst en een viering van leven en verandering. Tien of twintig jaar geleden, toen het traject in het Midden-Oosten vol conflicten zat, had niemand zich zo'n visie van vreedzame samenwerking kunnen voorstellen, en nog minder de festiviteiten voorzien, waaronder die in deze zaal.

“Het is daarom passend dat ons vriendschapsverdrag is vernoemd naar onze gemeenschappelijke voorouderlijke vader, Abraham. De Joodse interpretatie van de Bijbelse tekst, de Midrasj, leert ons dat toen Abraham een ​​kind was, hij de valse afgoden in het huis van zijn vader vernielde. Net als Abraham verpletteren ook wij valse afgoden, wat inhoudt dat we valse conventies doorbreken, een voorhamer nemen voor verouderde overtuigingen die ons tegenhouden. Onze gedurfde vriendschap laat onze wereld zien zoals Abraham deed dat een betere, andere, meer humane wereld mogelijk is.”

Foto Koby Gideon / GPO


Sheikh Abdullah bin Zayed, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE zei: “Mr. President en mevrouw First Lady, dit is een voorrecht en een eer. Allereerst om in Israël te zijn, om bij een groot leider te zijn die niet alleen onze relatie heeft geïnspireerd, maar die door zijn hele geschiedenis, de geschiedenis van zijn familie, een solide voorstander is van vrede, van samenwerken.” Zijne Hoogheid vervolgde: "Ik ben er zeker van dat we met visionaire leiders zoals u, meneer de president, samen veel zullen bereiken."

39 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page