top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog wordt verwelkomd in het Al-Qudaibiya-paleis in Manama


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog werd vandaag verwelkomd in het Al-Qudaibiya-paleis in Manama tijdens een welkomstceremonie met een erewacht, waarna hij een ontmoeting had met Zijne Majesteit Koning Hamad bin Isa Al Khalifa van Bahrein.

Bij aanvang van de ceremonie werd de president ontvangen door de koning van Bahrein en werden de volksliederen van Israël en Bahrein gespeeld.

Later, aan het begin van hun ontmoeting, gaf president Herzog de koning een speciaal cadeau: een zilveren mezoeza. Het ontwerp van de mezoeza die aan de koning werd aangeboden, was geïnspireerd op kronen in Torah-rollen, die Gods kroning als koning symboliseren. De mezoeza wordt traditioneel gegeven als blijk van goede wil en verlangen naar het welzijn van de ontvanger.

Overhandiging van de mezoeza aan de koning. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Tijdens hun ontmoeting bespraken president Herzog en koning Hamad het belang dat hun landen hechten aan hun bilaterale relatie en de uitbreiding van de Israëlisch-Bahreinse samenwerking.

President Isaac Herzog bedankte koning Hamad aan het begin van hun ontmoeting en zei in het Arabisch: "Mijn vriend, majesteit, koning van Bahrein, ik dank u voor het welkom in het vooraanstaande koninkrijk Bahrein, als de eerste president van Israël die Bahrein bezoekt. .”

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


De president vervolgde: “Majesteit, dit is een geweldig moment en ik ben zeer vereerd om hier in het koninkrijk Bahrein te zijn. Je loopt voorop bij het schrijven van geschiedenis in de regio, waar joden en moslims samen kunnen wonen, de zonen van Abraham, en in vrede verder kunnen gaan. Het is een lang proces, maar we kunnen ervan dromen en we kunnen het zien. Onze naties sloten zich aan bij het pad van vrede en het Koninkrijk Bahrein is echt een van de pioniers in dit proces, door zich aan te sluiten bij andere naties die samen vrede nastreven voor het welzijn en welzijn van onze volkeren en de naties in de regio en de wereld als geheel.

“Majesteit, ik ben hier gekomen met een vooraanstaande delegatie van mensen die de zakensector in Israël leiden, die graag contact willen leggen en zaken willen doen met de mensen van Bahrein. Het belichaamt ook een bepaalde boodschap van goede wil en vriendschap van het volk van Israël aan het volk van Bahrein. Dus enorm bedankt voor je gastvrijheid, voor je leiderschap, voor je vriendschap. Ik ben er zeker van dat dit bezoek onze relatie zal verbeteren ten voordele van onze volkeren.”

Koning Hamad bin Isa Al Khalifa: “We verwelkomen u, excellentie, mijnheer de president, en uw begeleidende delegatie tijdens uw bezoek aan het Koninkrijk Bahrein, en we zijn ervan overtuigd dat dit bezoek een belangrijke rol speelt bij het consolideren van de betrekkingen tussen onze twee landen. en het ondersteunen van onze gemeenschappelijke ambities op het gebied van het consolideren van vrede en duurzame ontwikkeling in de regio en de wereld, en biedt u de kans om getuige te zijn van de schoonheid van de religieuze en culturele diversiteit in ons land, en de geest van vriendelijkheid, tolerantie en vreedzaam samenleven onder de leden van onze eervolle samenleving van alle religies en rassen, waarmee we ons geloof in de waarden van vrede, broederschap en samenwerking tussen mensen opnieuw bevestigen.”
78 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page