top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog zal de drie gijzelaars eren die op tragische wijze zijn omgekomen in de strijd in de Gazastrook

Gijzelaars Alon Lulu Shamriz, Samar Talalka en Yotam Haim. Foto IDF woordvoerder


President Isaac Herzog heeft zijn besluit aangekondigd om de heldenmoed te eren van de gijzelaars Yotam Haim, Samer Talalka en Alon Shamriz, die op tragische wijze werden gedood door IDF-troepen terwijl ze ontsnapten uit de gevangenschap van Hamas.


De prijzen zullen aan hun families worden uitgereikt tijdens een ontroerende en unieke ceremonie in de residentie van de president in Jeruzalem.

 

Afgelopen december wisten de drie door Hamas vastgehouden gijzelaars op heldhaftige wijze en met buitengewone vastberadenheid te ontsnappen aan hun terroristische ontvoerders.

 

In het hart van vijandelijk gebied verplaatsten ze zich tussen gebouwen en lieten identificatiesporen achter die om redding riepen, maar werden op tragische wijze gedood op het slagveld door binnenkomende IDF-troepen.

 

In het licht van de buitengewone omstandigheden van dit geval besloot de president van Israël de vastberadenheid, standvastigheid en bijzondere moed die zij toonden te eren en hun families een uniek certificaat van waardering toe te kennen in naam van de staat Israël.

 

President Herzog bracht de families en de veiligheidsdiensten op de hoogte van zijn voornemen om de certificaten uit te reiken, en dat hij op een later te bepalen datum een ​​ceremonie zou houden in de residentie van de president.

 

233 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page